BAŞSAVCI BÜLENT BİNGÖL; İKTİDARIN AJANI SÖZLERİ ASLA KABUL EDİLEMEZ

BAŞSAVCI BÜLENT BİNGÖL; İKTİDARIN AJANI SÖZLERİ ASLA KABUL EDİLEMEZ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın eleştirisiyle ilgili, "Cumhuriyet savcıları ve Cumhuriyet Başsavcısına yönelik 'siyasi iktidarın ajanı, hükümetin ajanı' beyanları, hiçbir şekilde kabul edileme

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal ve yerel bazı basın yayın organlarında, kendisiyle ilgili "Başsavcı, Atilla Kart'a randevu vermedi" şeklinde haberler yer aldığını anımsattı.
Kart'ın, "Milletvekiliyle görüşmekten korkan, milletvekiliyle görüşme cesareti, özgüveni olmayan, siyasi iktidarın ajanı ve hükümetin ajanı olan Cumhuriyet Savcıları var derken haksız mıymışız- Mesleklerinin onur ve vakarını ayaklar altına alan ve aslında artık hükümletin ajanı konumuna gelen Cumhuriyet Savcıları var" şeklinde beyanatta bulunduğunu hatırlatan Bingöl, şöyle konuştu:
"Kayseri Büyükşehir Belediyesi görevlileri ve diğer şahıslarla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan soruşturmalarla ilgili olarak soruşturmaların tarafsız ve adil bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla bugüne kadar soruşturmaya taraf olmuş veya olmamış hiç kimseyle soruşturma konusunda görüşülmemiştir. Gösterilen tavrın sadece sayın Atilla Kart'a yönelik olmayıp, soruşturmada taraf olan herkese yönelik bir tavır olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Kaldı ki, sayın Atilla Kart'ın tarafımızdan randevu talebi dahi olmamıştır. Sadece, devam etmekte olan soruşturma hakkında telefonla görüşme talebinde bulunmuş, yukarıda belirtilen hassasiyet nedeniyle kendisinin görüşme talebi nezaket ölçüleri içerisinde kabul edilmemiştir. İfade etmek gerekir ki, sayın Atilla Kart'ın görüşme talebinin bu şekilde kabul edilmemesinin ardından yaklaşık 3 saat sonra, kendisinin Cumhuriyet Başsavcılığı makamını arayarak, 'Konuyla ilgili bana neden dönülmedi, Başsavcınıza haber verin bana hemen bilgi versin' şeklindeki yaklaşımı, ne yazık ki, aynı nezaket ölçüleri içerisine sığdırılamamıştır. Onur ve hassasiyetiyle tarafsız ve adil bir şekilde görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan cumhuriyet savcıları ve Cumhuriyet Başsavcısına yönelik 'siyasi iktidarın ajanı, hükümetin ajanı' beyanları, hiçbir şekilde kabul edilemez bulunmuştur. Bu tür haber ve beyanları, görevini adil ve tarafsız yapmaya çalışan yargı görevlilerini etki altına almaya çalışmak olarak değerlendiriyoruz."

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”