BAŞSAVCI BİNGÖL, KAYSERİ HABER`E KONUŞTU

BAŞSAVCI BİNGÖL, KAYSERİ HABER`E KONUŞTU

Pazar günü Kapalı Cezaevinde ki açık görüş esnasında mahkumlar ve cezaevi yönetimi arasında başlayan kavganın büyümesi ve mahkum yakınlarının gardiyanlarla tartışmasıyla ilgili konuşan Vali Orhan Düzgün, olayda siyasi yada farklı bir sebebin olmadığını sö

Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl ise olaylarların büyümesiyle bağlıntılı 35 mahkumun, Adalet Bakanlığının talimatıyla başka illere gönderildiğini bildirdi. Cezaevinin fiziki yetersizliğinin de bu tür olayların çıkmasında büyük rol oynadığını belirten Başsavcı Bingöl, "Bünyan Cezaevinin yapılması bizleri büyük ölçüde rahatlatacak" dedi.

Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlar ve İdare arasında çıkan kavgaya mahkum yakınlarıda dahil oldular ve cezaevine gelerek gardiyanlarla tartıştılar. Tartışmaların büyümesiyle ilgili Özvatan İlçe gezisinde bir değerlendirme yapan Vali Orhan Düzgün, "Bayram ziyaretinde, ziyaret koşullarıyla ilgili olarak, mahkumlar ve cezaevi yönetimi arasında küçük bir tartışma oluyor. Olayın siyasi yada bir başka sebebi yok." dedi.

 

                Cezaevinde yaşanan olayları, yeni adliye sarayındaki makamında ilk kez Kayserihaber gazetesine değerlendiren Cumhuriyet Başsavcısı Bülen Bingöl ise "Pazar günü açık görüş esnasında mahkumların olduğu kadar bizim personelimizinde kusurlu olduğu tatsız bir olay var. Biz her ne kadar engellemeye çalıştıysakta olay büyümüş ve 10 infaz koruma mağdumuz içeride darba uğramış. Durumu Adalet Bakanlığı`na bildirmemiz neticesinde olayların büyümesiyle ilgisi olan 35 mahkum çeşitli illerdeki cezaevlerine sevk edildi. Bu daram karşısında mahkum yakınları haklı olarak bilgi almaya gelmiş ve bilgide alamadıkları içinde bazı tartışmalar yaşanmış. Biz bu tür sevk iylemlerinin üzerinden 24 saat geçmeden bilgi veremiyoruz. Ancak mahkum yakınlarını bilgi vermek üzere devat ettik ve bilgilendireceğiz. Şunu belirtmeliyim ki iddia edildiği gibi içerde herhangi bir işkence yada olumsuzluk söz konusu değildir. Olayı çıkardığını tespit ettiğimiz  mahkumların yanında kendi infaz koruma memuru ve müdürlerimiz hakkında soruşturma başlattık. Kendi elemanlarımızı koruyoruz gibi bir hava olmasını istemeyiz. Onlarada gerekli yasal işlemi yapacağız. Kesinlikle hükümlü yakınlarının içi rahat olsun, içerde anlatıldığı gibi kötü muamele yok. Herkesin bilmesi gerekir ki böyle bir durumu ne ben nede cezaevi savcımız müsade etmeyiz.Konu bundan ibarettir. Cezaevi şartlarının çok iyi olduğunu söyleyemeyiz. Mevcut 5 koğuşta yaklaşık bin hükümlü ve tutuklu kalıyor. Her koğuşta 180 ila 200 kişi kalıyor. Normal şartlarda oda sistemi olması gerekir. İhalesi yapılmak üzere olan  Bünyan`da ki cezaevmizin yapılması bizi önemli ölçüde rahatlatır. Mevcut cezaevindeki fiziki imkansızlıklar zaman zaman bu tür olumsuzlukların yaşanmasına neden oluyor. İnşallah yeni yerimiz kısa zamanda biter ve herkes rahat eder" dedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”