BAŞKASI BU ACIYI YAŞAMASIN

BAŞKASI BU ACIYI YAŞAMASIN

Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren, Mustafa Kumlu, Erol Göka ve Vahap Coşkun Melikşah Üniversitesi'nin ardından 2006 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde şehit düşen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kazım Faydacı'nın Talas ilçesi

Şehit Kazım Faydacı'nın annesi Meryem Faydacı  akan kanın durması ve terörün bitmesi için yapılan çalışmaları olumlu bulduğunu ifade ederek, "Benim evladım gitti, şehit oldu. Başkaları bu acıları yaşamasın" diye konuştu...
Şehit babası Yaşar Faydacı da terörün bitmesi için yapılan çalışmalarda geç kalındığını ifade ederek, "Bu çalışmalar için geç kalındı. Keşke daha önce yapılsaydı, benim evladım da şimdi yaşıyor olacaktı. Bizim suçumuz neydi? İnşallah bu süreç bundan sonrası için faydalı olur. Benim oğlum şehit oldu ve artık bundan sonra dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok" diyerek serzenişte bulundu...
Heyet üyesi Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, şehidin ailesine bir buket çiçek verirken, Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren de Kur'an-ı Kerim'den bir sure okudu.
Akil İnsanlar İç Anadolu Bölge Heyeti'nin  bir sonraki durağı  ise Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi oldu.
Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, heyet üyeleri Mustafa Kumlu ve Erol Göka ile birlikte Ali Yavuz'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ahmet Taşgetiren, Türkiye'nin içinde bulunduğu terör belasından kurtulması için bir süreç başlatıldığını, kendilerinin de bu süreç dahilinde sivil toplum kuruluşları, çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşlarla görüştüklerini anlattı.
Taşgetiren'in konuşmasından sonra açıklamada bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "Ben ilk önce Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğunu kabul edemiyorum. Böyle bir sorunu da anlamıyorum”  diyerek başladığı sözlerini   şöle sürdürdü... Onlara hesap sorulmasını isterken, biz bunlarla savaşılmasını isterken, maalesef oturulmuş bunlarla barış yapılıyor. Neyin barışı yapılıyor, ben kolumu bacağımı vermişim, bu şehit babaları bir oğlunu boşuna mı veriyor? Biz huzuru sağlamak için şehit verdik, kan verdik. Ben Güneydoğu'da yaşanan sıkıntıların hepsi İç Anadolu'da da Kayseri'de de yaşandı ama bizler her zaman devletimizin yanında olduk. Türk bayrağından rahatsız olan birisi beni nasıl temsil eder? Bayrağın adı değişsin diyorlar, bu bayrağın adı ne olacak? Bu süreçten şehit aileleri ve gaziler olarak çok rahatsızız, terör örgütü Binlerce yıldır Türkler ile birlikte yaşamışız. Kız alıp vermişiz, Kurtuluş Savaşı'nda ve Çanakkale'de dedelerimiz birlikte savaşmış. Bunlar neyin hakkını arıyorlar, ben bunu anlamıyorum. Kürdistan'dan bahsediliyor. Milletin oyları ile seçilmiş bazı milletvekillerinin o bölgeyi Kürdistan diye isimlendirmesi beni rahatsız ediyor. Orası da Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde bir şehrimiz. Orada yaşayan insanlar da bizim kardeşimiz, biz o insanları ayrı görmüyoruz. Onlarla et ve tırnak gibiyiz. Bizim onlarla kesinlikle sorunumuz yok. Bizim sorunumuz ülkeye dönmeye çalışan, milletimizin huzurunu kaçıran, dış güçlerin taşeronluğunu yapan kişilerle. Türkiye'de ben Kürt sorunu olduğuna inanmıyorum. Türkiye'de terör sorunu var, terör sorununu çözmek lazım. Kürt sorununu çözeceğiz, diye yola çıkarsak arabayı baştan devirmiş oluruz. Bizim sorunumuz terör sorunu, bu sorunu nasıl bitirebiliriz? Hangi ülkeler destek veriyor? Terör sorununun çözülmesi için terör örgütü ve onun elebaşısı değil, bizler muhatap alınmalıydık. Biz şehit yakınları ve gaziler olarak bu terör konusunda bedel ödedik. Onun muhatap alınması bizim içimizi ve onun elebaşı muhatap alınmadan bir çözüm süreci yapılacaksa biz her zaman taşın altına elimizi koymaya hazırız. Bizim hassasiyetlerimiz de göz önüne alınmalıydı"
Heyet üyelerine şehit aileleri ve gaziler tepki gösterdi. Bazı şehit yakınları, "Sizler gidin İmralı canisi ile görüşün. Bizler evlatlarımızı boşuna mı şehit verdik? Bizler bu yapılan çalışmalardan rahatsız oluyoruz" şeklinde konuştu.
Ahmet Taşgetiren, yaşanan sözlü tartışmanın ardından cevap vermek istedi ancak fırsat bulamadı. Akil İnsanlar Heyeti, yaşanan tartışma sonrasında Şehit Aileleri Derneği'nden apar topar çıkmak zorunda kaldı...
Akil insanlar heyetinin bir diğer durağı Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü oldu. Burada Üniversite öğretim üyleri ile bir araya gelen heyet başta Üniversite Rektörü Fahrettin Keleştemur olmak üzere akademisyenlerin çözüm sürecine yönelik önerilerini dinledi... Akademisyenlkerin sürece yönelik çekinceleri olduğunu tesbit eden hetey üyesi Gazeteci Hiklal Kaplan “ PKK sorununu çözmek,bizim bir iç sorunumuzu çözmektir” diyerek herkesin sürece katkı vermesi gerektiğine işaret etti.
Erciyes Üniversitesinden ayrılan heyet bu kez daha çetin bir kitlenin beklediği Alevi Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği'ne geldi. Dernekte bulunan ve bir çoğu Cumhuriyet Halk Partisi mensubu olan vatandaşların heyete yönelttikleri sorular, Akil İnsanları bir hayli terletti.
Alevblilerin asıl üzerinde durdukları mkonu ise Kürt meselesinden daha ziyade Alevi toplumuna yönelik devletin takındığı ilgisiz tutum konusunda oldu... Dernek Başkanı Rüstem Gümüş süreci desteklediklerini belirtti.
Akil İnsanlar Heyeti ilimizdeki turunu akşam saatlerinde Hilton Otel de STK larla gerçekleştirecekleri toplantı ile noktaladılar...

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu