BAŞKAN PALANCIOĞLU`DAN

BAŞKAN PALANCIOĞLU`DAN

KADIN KURSLARINA DESTEK

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, kadınlara verdiği desteği ilçenin yukarı mahallelerinde dikiş nakış eğitimi alan kursiyerlere de sağladı. Başkan Palancıoğlu, son olarak Süleymanlı`daki kadınlara 3 adet dikiş makinesi ve 1 adet ütü hediye etti.

Başkan Palancıoğlu, İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından Reşadiye, Zincidere, Başakpınar ve Süleymanlı mahallelerinde düzenlenen yılsonu sertifika törenine katıldı. Törenlere Başkan Palancıoğlu`nun yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tülay Tekin, muhtarlar, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.

  Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yukarı mahallelerde yeşillendirme, asfalt ve diğer çalışmalarla birlikte kadınlara yönelik faaliyetlerde de bulunduklarını belirtti. Başkan Palancıoğlu, yukarı mahalleleri kalkındırıp ilçe merkeziyle aradaki farkı kapatmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Bunun için yukarı mahallelerimizde geçtiğimiz hafta otobüs seferleri başlattık. Ayrıca asfalt, yol ve diğer ihtiyaçların yanı sıra bu mahallelerimizdeki kurslarda eğitim gören kadınlarımızın da ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Daha önce Reşadiye mahallemizdeki kadın kursuna 3 dikiş makinesi ve 1 overlok hediye etmiştik. Şimdi ise Süleymanlı`daki kadınlarımıza 3 dikiş makinesi ve 1 ütü hediye ettik. Kadınlarımıza hayırlı olsun. Elimizden geldiğince her mahallemize, her kesime hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan ise, öğretmen ve kursiyerlerin iyi çalıştığını anlatarak, "El emeği göz nuru çok güzel işler ortaya çıkarmışlar. Bu tür kurslarımızı bütün mahallelerimize yaymak istiyoruz. Belediyemize bu kursları açmamızda ve içinin ihtiyaçlarını gidermedeki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.  

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi. Ardından kadınların el emeği göz nuru sergileri gezildi. 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı