BAŞKAN PALANCIOĞLU MEMUR-SEN ENGELLİLER KOMİSYONU İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN PALANCIOĞLU MEMUR-SEN ENGELLİLER KOMİSYONU İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği tarafından Dünya Engelliler ve Farkındalık Günü sebebiyle düzenlenen programa katıldı. Etkinliğe, engelli sendika üyeleri de katıldı.

Düzenlenen kahvaltıda Engelliler Komisyonu Başkanı Hayriye Ayverdier, dünya nüfusunun yüzde 15'ini engellilerin oluşturduğunu söyleyerek şunları kaydetti…"Ülkemizde toplam nüfusun iş gücüne katılımı yüzde 50,3 iken engelli nüfusun işgücüne katılımı yüzde 22 civarındadır. Kamuda yaklaşık 60 bin engelli personelimiz memur kadrosunda çalışmakta. Engellilerin sosyal, kültürel, ekonomik, çalışma başta olmak üzere hayatın her alanında ayrımcılığa uğramadan var olabileceği, engellerle karşılaşmadan daha erişebilir ve daha saygın şartlarda yaşayacağı bir düzeni sağlamak hepimizin asli görevidir.

 

 

 

Melikgazi Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Palancıoğlu da şöyle konuştu… “3 Aralık Dünya Engelliler Günü olduktan sonra farkındalık daha da arttı diye düşünüyorum. Şuanda çok şükür engelli kardeşlerimiz normal bir birey gibi hayatına devam ediyor. Bizde belediyeler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Hayatı paylaşmak için bir engel yok diye düşünüyorum. Hükümetimizin de sağlamış olduğu imkanlar var. Bugün hepimiz sağlıklı bile olsak yarın hepimiz bir engelli adayıyız. Asıl mesele fiziki engel değil kalplerdeki, zihinlerdeki engelleri aşmaktır. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bunun bilincinde olmak lazım. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kayseri Memur-Sen Başkanı’mız Aydın Kalkan'a Hayriye Hanım’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da