BAŞKAN ÖZHASEKİ VATANDAŞLA İFTAR YAPTI

BAŞKAN ÖZHASEKİ VATANDAŞLA  İFTAR YAPTI

Seyyid Burhaneddin Hazretleri Hizmet Vakfı tarafından Ramazan Ayı için kurulan iftar sofrasına katılan Başkan Özhaseki, orucunu bin 500 vatandaşla birlikte açtı.

İftarın ardından yaptığı açıklamada Kayseri'deki hayırseverlik ruhuna dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Kayseri'de Ramazan'da 3 yerde iftar veriliyor. Bu 3 yerde de iftar yemekleri, vakıflar, dernekler aracılığıyla Kayserili hayırseverler tarafından veriliyor. Zenginlerimiz, işadamlarımız o vakıflara yardımda bulunarak burada iftar veriyorlar. Bugün bin 500 kişiye iftar verilmiş. Burada hepimizin duygusallaştığı bir ortam var. Manevi olarak müthiş bir yoğunluk var. Buraya gelip iftar yapan vatandaşların mutluluk, zaten gözlerinden okunuyor" dedi.

 

Seyyid Burhaneddin Türbesi yanında iftar yapmanın güzelliğine de dikkat çeken Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: "İstanbul'un Eyüp Sultan'ı var. Konya'da Mevlana Hazretleri var. Kayserimizin de herkes tarafından hürmet gören, takdir edilen ve her zaman hayırla yad edilen, manevi bir emiri var. O da Seyyid Burhaneddin Hazretleri…” diye konuştu. Zaten Türbesi ve çevresinde bir düzenlemeyi yıllar öncesinde yapmıştık. Geçen sene ise eski bir mescidi taşıyarak ve yan tarafta da bir büyükçe namazgah inşa ederek buranın bir merkez olmasını sağlamaya çalışmıştık. İftardan sonra da burada namazlar kılınıyor, uzunca bir müddet de çay içenler, sohbet edenler, keyifle etrafta gezenler oluyor. Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nin o manevi atmosferinden istifade etmek isteyenlerin uğrak yeri haline geldi burası. Doğrusu böyle bir merkez oluşması bizim de hoşumuza gitti. Gelecek sene Ramazan etkinliklerini bu çevrede yapmak istiyoruz. Çevre düzenlemeleri de gayet hoş oldu. Burası açığa çıkarılmış bir hazine olarak görülebilir. Ama buranın en güzel tarafı böyle bir hazretin yanında iftar etmek, fakirlere iftar vermek, onlarla iftarda beraber olmak, sonrasında ise burada oturup sohbetlere katılmak, teravih namazı kılmak."

 

Başkan Özhaseki, lüks iftar sofralarına neden katılmadığını ve Büyükşehir Belediyesi'nin neden iftar vermediğini de anlatan Başkan Özhaseki, Ramazan Ayı'nda Ramazan'ın manevi atmosferine uygun hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek, sözlerini  şöyle sürdürdü.  "Özellikle otellerde, kuş sütünün eksik olmadığı, israfa kaçıldığı, sadece zenginlerin oturduğu bir ortamda bulunmamaya gayret ediyorum. Bir tek dün, fakirler için bir yardım kampanyası olduğu için İşadamları Derneği'nin iftarına katıldım. Eğer akşama kadar oruç tutuyorsak Ramazan'ın da manevi atmosferinden istifade etmek istiyorsak biraz daha ruhuna uygun hareket etmemiz lazım. Özellikle ben bunu yaparken bir başka şeyi amaçlamıştım. Kamu olarak bizim iftar vermemizin de önüne geçmek istiyordum. Çünkü valilikten başlayarak belediyeler, sivil toplum örgütleri veya değişik devlet kurumları iftar veriyorlar. Bunu yıllardır yaptılar ve hep birbirlerini çağırdılar. Verilen bu iftarlar da milletin bütçesinden verildi. Devletin bütçesini bu şekilde israf etmek doğru değil. Doğrusu ben bu iftarlara gitmeyeceğimi, kendim de vermeyeceğimi, vermenin de doğru olmadığını anlatmaya çalıştım" şeklinde konuştu

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı