BAŞKAN ÖZHASEKİ TRT HABER’DE ‘KADİM KENT KAYSERİ GÜNLERİNİ’ TANITTI.

BAŞKAN ÖZHASEKİ TRT HABER’DE ‘KADİM KENT KAYSERİ GÜNLERİNİ’ TANITTI.

TRT Haber Televizyonunda ‘ Özel Gündem’ adlı programa katılarak Ayşen Yılmaz’ ın sorularını cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 18-21 Ekim tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan Kadim Kent Kayse

    TRT Haber Televizyonun’da  ‘Özel Gündem’  programına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki  18-21 Ekim tarihleri arasında Ankara’da  düzenlenecek olan ve ilimizi Başkent insanına tanıtmayı hedefleyen ‘Kadim Kent Kayseri’ tanıtım günleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.     Başkan Özhaseki “Kayseri’yi tanıtmayı hedefliyoruz” diyerek başladığı sözlerinin devamında  tanıtım projesine neden ‘Kadim Kent ‘dendiğini de  şöyle açıkladı. Anadolu coğrafyasıdünyanın en eski coğrafyalarından biri olarak biliniyor. Bir bölge mezopotamya ise diğer bölge Anadolu. Bunların içinde 10 kadar vilayet var ki bunlar binlerce yıllık tarihe sahipler Kayseri de ortaya çıkan bilgilere göre en az 6 bin yıllık bir şehir. İnsanlar oralara yerleşmiş üstelikte ticaret yapmışlar…
   Başkan Özhaseki  programın ilerleyen  dakikalarında “Kayseri denildiği zaman bir ticaret şehri, sanayi şehri akla  geliyor. Doğrudur, ciddi bir organize sanayimiz  var,bine yakın fabrikadan, 150 ye yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu sadece ticaret ve sanayi alanında bir gelişme bu bizim övüncümüz. Türkiye’ nin değeri.  Kayseri   kendi kendine üreten satan kendi kendine ayakta duran bir kent.Bizde bütün  bu  gelişmeleri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçen ve devam etmekte  olan çok ciddi projelerini ortaya koyarak Başkent insanına  tanıtacağız” ifadelerini kullandı.
    Başkan Özhaseki programın devamında ülke genelinde giderek ivme kazanan ‘ Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilimizde  nasıl uygulanacağı yönündeki sorusuna ise  “ bu konu büyük vilayetleri çok yakından ilgilendiriyor ve heyecanlandırıyor. Ama bizde çok düşük yoğunlukla takip ediliyor sebebine gelince, ben19 94’de belediye başkanlığına başladım. İlk yaptığım iş gecekondu önleme bölgesi ilan etmek oldu neden, gecekondu yapma istidati olduğu için, her gece bir sürü insan gece kondu yapmaya çalışıyor. Sabah gidiyor zabıtalar yıkmaya çalışıyodu “ diyerek  projenin  çok yıllar önce ilimizde başladığını ve bu anlamda Türkiye’nin  en modern şehrinin  meydana geldiğine dikkat çekti.
   Başkan Özhaseki  programın devamında  başta Erciyes Master Projesi  ve Raylı sistem çalışmaları konusunda da  detaylı bilgiler verdi.
   Erciyes Master projsei hakkında ise, Anadolu bir şehrin belediye başkanı oalrak büyük projeler oraya koyup şehrinizi geleceğe doğru taşımazsanız, vizyon sahibi olmazsanız bir hedefe doğru götürmezseniz o şehriniz ne kadar kadim olursanız olsun küçülüyor. Elinizde ne değer varsa onu ortaya çıkarmalısınız. Karı erimeyen bir dağınız var bunu değerlendirmelisiniz. Alplerden çok daha avantajlıyız diyen Özhaseki , havaalanından iniyorsunuz yarım saat içinde kayak yapacak hale geliyorsunuz sonra toplu bir dağ var ama onlarca tepe var.
   Raylı sistem hakkında ise,  Biraz iddialı olacak ama Türkiye de böyle bir sisteme gelen şehir yok daha. Ortada raylı sistem çalışıyor, raylı sistemin tüm hattı yeşillikler içinde çimenlik yani rayların içindeki çirkinlikler yok.  Orta hatta bu çalışırken diğer taraftan doğalgazlı halk otobüsleri çok modern ve güzel bir görüntü var.

 



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi