BAŞKAN ÖZHASEKİ, KÜLTÜR SANAT PROJELERİNİ ANLATTI

BAŞKAN ÖZHASEKİ, KÜLTÜR SANAT PROJELERİNİ ANLATTI

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen yılın enleri ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, üç ay içerisinde şehrin kültür, sanat ve sosyal çehresini değiştirecek çalışmalar yapılacağını söyledi.

Göreve geldiği dönemden bu yana şehrin yaşamını sürdürecek alt ve üst yapı çalışmalarına gerekli önemi verdiklerini anlatan Başkan Özhaseki, “artık çalışmalarımızda kültür, sanat, tarih ve sosyal yapıya ağırlık veriyoruz. Kültür Yol projesi kapsamında tarihi mekanlarımız ayağa kaldırıyor ve bu güzergahta bulunan ve kötü görüntü oluşturan tüm tabelaları kaldırıyoruz. Selçuklu tarihi bizim için çok önemli. Ancak Türkiye’de bir Selçuklu Müzesi yok. Gevher Nesibe şifahanesinin içini  Selçuklu Müzesi olarak  projelendirdik, onu da bu yıl bitireceğiz.” dedi.
Kültür sanat faaliyetleri kapsamında tüm Kayserililere hitap edecek olan Kale içi projesine de iki ay gibi bir sürede başlanacağını ifade eden Özhaseki, “Kale içine Arkeoloji Müzesi yapıyoruz. Üst kısmını da kültür sanat merkezi yapıyoruz. Kale içini Kafa dinlemek isteyen herkesin gelebileceği bir mekan haline getiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Şehrin Kültür ve Sanatına katkıda bulunacak bu çalışmaların en yakın zamanda başlayacağını belirten Başkan Özhaseki, Kentin Sosyal hayatına büyük katkı sağlayacağını söylediği Anadolu Harikalar Diyarı’nın da üç ay gibi bir sürede açılacağını duyurdu.




Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü