BAŞKAN ÖZHASEKİ AMERİKA GEZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN ÖZHASEKİ AMERİKA GEZİSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ayağının tozuyla Amerika temaslarını değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Özhaseki ayrıca Pınarbaşı'nda yaşanan menfur saldırıya yönelik soruları cevapladı.

Geçtiğimiz günlerde aralarında Gesiad, Kayso temsilcileri ve iş adamların da bulunduğu bir heyetle Amerika'nın Kuzey Karolayna Eyaletine giden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'ye döndü. Özhaseki, Kuzey Kaliforniya temaslarını değerlendirdiği.

                Daha Önce misafir ettikleri Kuzey Karolayna yetkililerinin daveti üzerine iadeyi ziyaret olarak Amerika'ya gittiklerini belirten Başkan Özhaseki ABD  gezisine ilişkin olarak şunalrı anlattı.   geçtiğimiz hafta mesai arkadaşlarımız ve bir grup iş adamımızla birlikte Amerika'ya gittik. Kuzey Karolayna Eyalet milletvekilleri ve Meclis başkanları daha önce Kayseri'ye gelmişlerdi. Burada onları misafir edip çevreyi gösterme imkanı bulmuştuk. Onlar bu ilişkinin devam etmesini istiyorlardı. Çünkü Türkiye ile Kuzey Karolayna Eyaleti'nin 300 milyon doları aşan bir ticaret hacminin olduğunu söylemişlerdi. Ayrıca orada yaşayan Türk vatandaşlarımızdan dolayı bir ilgilerinin olduğunu belirtmişlerdi. Bizde hem iadeyi ziyaret hem de aramızdaki iş birliği konularını araştırmak üzere böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. Orada gerçekten de iyi karşılandık. Batılı veya Amerikalıların çok alışık olmadığımız kadar sıcak ilgisi ile karşılaştık. Orada ilk gün Kuzey Karolayna meclisinin toplantısında bir konuşma yapmamızı istediler, bizde severek kabul ettik. Meclis salonuna girdiğimizde yaklaşık 150 milletvekilleri var ve hepsi masalarına Türk bayrakları koyarak bizim salona girişimizi ayakta alkışlayarak karşıladılar. Konuşma yaptıktan sonrada ayakta alkışladılar. Buda ülkemiz ve ülkemiz insanları adına gurur verici bir hadise. Meclislerinde ilk defa böyle bir şey oluyor. Ben orada yaptığım konuşmamda ülkemin güzelliklerinden ve tarihinden bahsettim. Sonrada Kayseri'yi anlattım. Son olarak da İş Birliği protokolünün öneminden bahsettim.

                İkinci gün ticaret bakanları, 60 kadar milletvekilinin ve o bölgede yaşayan Türk iş adamlarımızın da katıldığı bir protokol imza töreni yapıldı.  İş Birliği protokolünde Kayseri ve Kuzey Karolayna eyaleti arasında ticaret yapabilir miyiz, sanayi yatırımları olabilir mi, bunların karşılıklı olarak heyetler halinde görüşülmesi imza altına alındı.

                Bu ticaret gelişirse hem Kayserili firmalarımız istifade edecek, hemde onlar. Bu iş birliği de Amerika ‘da önemli bir lobi faaliyeti olacak. Bu alan sanki şimdiye kadar Türk insanının girmediği bir alan gibi görünüyor. Yahudi lobisi orada çok güçlü ve etkin, Ermeni lobisi bir miktar güçlü fakat Türk lobisi yeni yeni kendine geliyor. İnsanlarımız orada başarılı çalışmalar yapmış biz de onlara destek olarak ne gerekiyorsa yapacağımızı söyledik.

                Ayrıca şehrimiz açısından önemli olduğunu düşündüğümüz bir takım ziyaretler gerçekleştirdik. Kuzey Karolayna Eyaletinde 3 üniversitenin destek verdiği ve 170 civarında dünya devi firmanın bilimsel araştırma yaptığı bir merkez oluşturmuşlar. Bu merkezin nasıl kurulacağı, nasıl başladığı gibi hususlarda da ciddi bilgiler elde ettik. Orada yaşayan Türk iş adamlarımızla da görüşme imkanımız oldu.

SESLİ KESİT

                Toplantıda basın mensuplarının Pınarbaşı'nda yaşanan saldırıya yönelik sorularınıda cevaplayan Başkan Özhaseki Saldırının aslında Kayseri şehir merkezinde gerçekleştirileceği gibi izlenim olduğu belirterek  terörle mücadelede Kayseri Komando Tugayının elde ettiği başarılarının intikamını almak istemiş olabilirler”dedi.

Biz yurt dışındayken büyük bir felaket oldu. Bununla ilgili sayın Valimiz ve yetkili arkadaşlarımızdan telefonla bilgi aldım ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Çok net bir şey söylemek zor gibi görünüyor. Şu ana kadarki bilgiler bulgular veya söylenenler sanki Kayseri'de başka bir yerin hedeflendiği şeklinde. Eskiden beri Kayseri komando tugayında askerlerimizin Güney doğuya gidişi o terör yuvasını epeyce rahatsız ediyordu. Ara ara tehdit mektupları veya  sözcülerinin dillerine kadar düşen sözleri vardı. Kayseri'den gelip burada savaşmak varmı” gibi. Bunların neticesinde olan bir olaymı, Kayseri hedeflendiyse kim yada hangi kurum hedeflendi doğrusu net bir bilgim yok ama olabilir. Böyle şeylerin olması da doğaldır zaten. Bizim açımızdan o işlere de kader gözüyle bakmamız lazım. Cenabı Allah'tan dileğimiz bu terörün bir an önce bitmesi. Samimi söylüyorum, teröristler ve onların sözcüleri eğer terör biterse doğudaki Kürt vatandaşlarımızın hakkı verilmez ve biz bunu silahla alıyoruz gibi bir iddianın peşindeler. Bir kez daha söylüyorum, orada terör bitmiş olsa, bu silahlı çapulcular dağdan inmiş olsalar, o düşündükleri hak ne ise Türkiye Cumhuriyeti öyle hızlı gelişiyor, demokratikleşiyor ve AB ile öyle uyum içerisindeki istedikleri çok daha hızlı verilirdi. Bana göre Türkiye'nin demokratikleşmesinin en büyük engel bu adamlardır. Oradaki istenilen hiçbir talep şu an bana demokratik bir talep gibi görünmüyor. Başka türlü bir taşeron firmanın sanki öncülüğünü yapıyor insafsızlar”



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı