BAŞKAN KONAÇ`TAN SİYAH ÇELENK`E JET CEVAP

BAŞKAN KONAÇ`TAN  SİYAH ÇELENK`E JET CEVAP

Baro Başkanı Öğretmen Mehmet Akataş`ın ölümü ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları Baro önüne siyah çelenk koyarak protesto eden Eğitim-Sen Kayseri Şubesi üyesi öğretmenlerine jet hızla cevap verdi. Barosu Başkanı Fevzi Konaç cevaben yaptığı değe

Sabah saatlerinde Eğitim-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Ulaş Apaydın ve sendika üyeleri, öğrencisinin attığı yumruk neticesinde hayatını kaybeden Mehmet Aktaş’la ilgili; geçtiğimiz günlerde Kayseri Barosu’nda gerçekleştirilen bir konferansta konuşan  Baro Başkanı Fevzi Konaç’ın değerlendirmelerini “kasıtlı ve yanlış değerlendirmeler”  olarak nitelendirip, Kayseri Baro Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. Gerçekleştirilen bu eyleme cevaben haber ekibimiz  aracılığıyla açıklamalarda bulunan Konaç;”Toplumsal hastalıklarımızla mücadele noktasında biz baroları tarif ederken, kaygılı, sorumlu ve toplumsal olaylara duyarlı bir meslek örgütü olarak tanımlıyoruz. 27 Haziran günü yaptığımız toplantıda öğretmenlere, çocuk suçlarıyla mücadele okul ve öğretmenin önemiyle ilgili bir seminer çalışması yaptık. O gün yaptığımız toplantıda, somut olarak verdiğimiz örneklerden bir tanesi de daha kısa bir süre önce kaybettiğimiz çok değerli Mehmet Aktaş hocamızın vefatıyla ilgili hadiseyi değerlendirmekti. Burada hocamızın hukukunu çiğnemek, ona saygısızlık etmek , vefatından sonra ona bir kusur atfetmek ne bizim literatürümüzde var ne de böyle bir üslubumuz var. Bundan Allah’a sığınırız. Ancak yaşadığımız vakada bir ölüm olayı ortada ve bir gencin, belki de istemediği bir halde cinayetle yargılanması söz konusu. Dolayısıyla bu çocuğu buralara, bu suçlara iten konular arz edilirken eğitimciler olarak da dikkat etmemiz gereken, hassasiyet göstermemiz gereken bir süreçten geçtiğimizi, konjektür olarak gençlerimizin suça çok meyilli hale geldiklerini, en çok işlenen suçların, kasten adam yaralama olduğu, nitelikli hırsızlık olduğu, madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı olduğu gibi konuları dile getirdik ve somut olayda da yaşanan hadiseleri görsel olarak, kameralardan izlediğim kadarıyla da %1 de olsa acaba öğretmenlerimiz suça sürüklenen çocuğun kusurunda etken olarak, bu çocuğu suçtan kurtarmak veya suçun işlenmesiyle ilgili olarak duyarsız kalmak noktasında bir tercih noktasında olduklarını dile getirmek amaçlı o gün ben bu olayı anlatmıştım.” İfadelerini kullandı.

 

Sözlerinin devamında Eğitim-Sen’in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği eylemi, demokratik haklarını kullanma çerçevesi içinde görerek saygı duyduğunu ancak, hadiseyle ilgili kendisinin vakıf olduğu bilgileri bilmedikleri için talihsiz bir açıklama gerçekleştirdiklerini dile getiren Konaç;” Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanlığı’nın bu açıklamasına elbette saygı duyuyorum, ancak ne benim konuşmamın içeriğiyle ilgili olarak bugünkü basın açıklamalarında doğru bir değerlendirme yaptıklarını  ne de benim somut verilerle gördüğüm görüntüleri ‘görmemişim’ gibi ifadeler kullanmalarını doğru bulmuyorum. İşin içine tam anlamıyla vakıf olmadan, benim gördüğüm hukuki verilere ve bilgilere sahip olmadan yapılmış bu açıklamayı talihsiz buluyorum. Elbette demokratik haklarıdır, saygı duymakla beraber, keşke benimle bizzat, görselde benim bildiklerimi, duyduklarımı, gördüklerimi paylaşma fırsatı bulup, bu açıklamayı öyle yapsalardı, daha değerli, daha anlamlı, topluma bir mesaj vermiş olurduk diye düşünüyorum.” diye konuştu.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı