BAŞKAN BÜYÜKSİMİTCİ: “4. OSB İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

BAŞKAN BÜYÜKSİMİTCİ: “4. OSB İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıda konuşan Kayso Başkanı Mehmet Büyüksimitçi “4. organize sanayi bölgesi içinde çalışma yapıyoruz” şeklinde müjde verdi.

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Mayıs ayı toplantısını AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın onur konuğu olarak iştiraki ile gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin yanı sıra meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyelerinin de katılım gösterdiği ve çevrim içi gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci; devletimizin terörle mücadelesinde sonuna kadar yanında olduklarını bir kez daha vurguladı.

Sözlerinin devamında ilk tam kapanmadan sonra en hızlı toparlanmanın sanayide yaşandığına dikkat çeken Başkan Büyüksimitci “Sanayi sektöründe faaliyetlerin artarak devam etmesi ekonominin ayakta kalmasını ve büyümenin devam etmesini sağladı. Konteyner sıkıntısı başta olmak üzere emtia, ara mal ve yarı mamul ürünlerde döviz bazındaki artışlar sanayicinin üretim gücünü önemli ölçüde etkilese de, hükümetimizin de aldığı tedbirlerle bugün çok daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

4. OSB için çalışma yaptıklarını da müjdeleyen Büyüksimitci “Kayserili sanayicilerimizin yatırım iştahı devam ediyor. İncesu OSB’mizde genişleme çalışması yapıyoruz. Sanayicilerimizden ve yeni yatırımcılarımızdan ilave organize sanayi bölgesi açılması için gelen talepler üzerine 4. organize sanayi bölgesi içinde çalışma yapıyoruz. İlk etap 6 milyon metrekare olacak şekilde. Bildiğiniz gibi Kayseri’de toplam 43 milyon metrekare OSB ve serbest bölgede alanımız var. OSB’lerimizde doluluk oranımız ise %85” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının onur konuğu AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’da sanayicilerden gelen; ‘Yeniden Yapılandırma Kanunu’, plastik atıkların ithaline getirilen kısıtlama, OSB’lerin genişlemesi ve sanayide yaşanan hammadde ve konteyner sorunları gibi talepleri dinleyip; tüm bu konularla ilgili notlarını aldığını ve ilgili bakanlarla görüşeceğini kaydetti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları