BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ZİRAAT ODALARI’NDAN ‘ŞÜKRAN PLAKETİ’

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ZİRAAT ODALARI’NDAN ‘ŞÜKRAN PLAKETİ’

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4 ilçenin ziraat odası başkanını makamında ağırladı. Ziyarette oda başkanları, Başkan Büyükkılıç’a tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerinden dolayı çiftçiler adına şükran plaket takdim etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun ile birlikte Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çelebi, Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat, Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak ve Felahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kuzugüden kabul etti. Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ile Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı da hazır bulundu.

Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Büyükkılıç Kayseri’nin tarım ve hayvancılığı ile de adından söz ettireceğini vurgulayarak şunları kaydetti “İlimiz her ne kadar ticaret ve endüstri şehri olarak bilinse de son süreçte tarım ve hayvancılık alanında yapmış olduğu önemli ve anlamlı çalışmalarla artık kendisinden tarım ve hayvancılık ürünleri ile ilgili söz ettirmeye başlayan bir il haline gelmeye başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak da kırsal hizmetler bağlamında, tarım birimleri bağlamında her türlü desteğimizi esirgemeden ziraat odalarımızla dayanışma ve işbirliği içerisinde ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Beydeğirmeni’ndeki besi yerini ziyaret etmiş, yapılan çalışmaları yerinde incelemiştik. Gerek yapılan ahır çalışmaları ile ilgili, gerekse onların dışkılarının değerlendirilmesi sürecinde biyogaz üzerinden elektrik üretme projesi ile ilgili önemli ve anlamlı çalışmaları yerinde gördük. Kayseri’miz adına çevreci ve sıfır atık mantığı ile gübresi ile daha sonraki süreçte güneş enerjisi ile daha sonraki süreçte serası ile örnek teşkil edecek çevreci projelerin yanında bizim asıl amacımız çiftçilerimizin, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daha güçlü olarak hareket edeceği boyutları sağlamak, buna vesile olmak, bu alanda yapılan çalışmalar destek vermektir.”

Başkan Büyükkılıç sözlerinin devamında  birliğin ve beraberliğin berekete vesile olacağına inandığını vurgulayarak şöyle konuştu.  “Elbette ki Kayseri’miz kabak çekirdeğinin, ayçiçeğinin merkezi olmaya başladı. Pastırma ve sucuğun merkezi olarak hayvancılık konusunda önemli çalışmalar ki yaptığımız projede 100 bin civarında hayvan orada üretilecek ve besicilik yapılacağını rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bütün bu güzel gelişmeler Kayseri’mizin, ticaretin bir başka önemli dalı olan hayvancılık ve tarım alanında önemli yer edinmeye başladığını gösteriyor.”

Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak’ da ziyaretçiler adına yaptığı değerlendirmede Başkan Büyükkılıç ve ekibine teşekkürlerini sunup  “Bizim bugün, ziyaret amacımız  teşekkür etmektir. Sizin de yaptıklarınız, özellikle hiç greyderin girmediği, bugüne kadar mahallere varılmayan arazi yolları, arazi memnuniyeti konusunda tarımda bir numara.  Bunu demeden geçmek istemiyorum. Arazideki hayvan sulaklarındaki Tarım Daire Başkanlığınız tarafından her yıl üçer beşer, mahalle muhtarlarının talebiyle çok güzel şekilde dağıtılıyor. Bunun için de teşekkür etmek istiyorum. Bundan da çok memnunuz. Tarıma vermiş olduğunuz tohum destekleri gibi bu konudaki desteklerinizden dolayı Bünyan ve çiftçiler adına teşekkür ederim. Onun haricinde traktör olarak, bizim takım ekipmanlarımız ortada rezil oluyordu.  Şimdi traktörümüzle kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Traktör desteğinizden dolayı, esas ziyaretimizin sebebi o olsun. Bunun içine sonsuz teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda konuk  ziraat odası başkanları tarafından, Başkan Büyükkılıç’a tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerden dolayı tüm çiftçiler adına plaket takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi