BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ KORAMAZ VADİSİ’NDE GENÇLERLE YÜRÜDÜ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ KORAMAZ VADİSİ’NDE GENÇLERLE YÜRÜDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu eşsiz doğa harikası Koramaz Vadisi’nde gençlerle birlikte yürüyüş yapıp UNESCO Dünya Geçici Mirası Listesi’nde yer alan vadinin güzelliklerini anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin üyeleri, Celal Bayar Anadolu Lisesi, Hidayet Aydoğan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile birlikte Koramaz Vadisi’nde sabah yürüyüşü gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi organize edilen yürüyüş etkinliği kapsamında tanıtım çalışmalarıyla son dönemde ön plana çıkan ve UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’ne adını yazdıran yemyeşil örtüsü ile dikkat çeken Koramaz Vadisi’ndeki Bağpınar, Vekse, Turan ve Ağırnas güzergâhında bulunan tarihi doku ve  doğal güzellikler gençlere tanıtıldı.

Yürüyüş sonrası değerlendirmelerde  bulunan ve gençlere  Koramaz Vadisi’nin UNESCO’nun geçici miras listesine girdiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “İnşallah buranın kalıcı listede yer almasını sağlamak için her türlü çalışmaları sürdüreceğimizi buradan paylaşmak istiyorum. Bu bölgede muhtarlarımız ile daha önce yapmış olduğumuz toplantıda yapılacak çalışmaları paylaşmış, gerekli hassasiyeti göstermişler ve buraya sahip çıkma güdüsü ile hareket etmemiz gerektiğini paylaşmıştık. Bu anlamda gerekli destekleri gösteriyorlar” değerlendirmesinde  bulundu.

Başkan Büyükkılıç sözlerinin devamında  bundan sonraki süreçte daha dikkatli olunacağını, vadideki doğal bitkileri, hayvanları, yapıları koruyacaklarının altını çizerek şöyle konuştu. “Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış burada mezarlar, yer altı şehirleri var, mağaralar var. Güzergah olarak İpek Yolu üzerindeyiz, 7.5 milyon yıl önceki fosillerin çıktığı Ağırnas, Barsama bölgesindeki Koramaz Vadisi’ndeyiz. Koramaz Vadisindeki bu güzelliklerin yanı sıra bu vadinin devamında Kaniş Karum var. 6 bin yıllık ticari geçmişimizin olduğu Kayseri’deyiz. Ticaret bizim genlerimize işlemiş, oradan tabletlerde ticari anlaşmalar, sözleşmeler gibi konuların yer aldığı tabletler çıkıyor. Değişik müzelerde sergileniyor. Bunların hepsini bir araya getirmek suretiyle bir müze çalışmamız var, ihalesini yaptık, Sivas yolu üzerindeki o müzemiz ile birlikte hem görsel açıdan hem bölgeyi canlandırmak açısından önemli çalışmaya imza atmış oluyoruz.”

Koramaz Vadisi’nin önemine vurgu yapan Başkan Büyükkılıç sözlerini şöyle noktaladı “Koramaz Vadisi bizim için çok önemli ve anlamlı. Doğal hayata sahip çıkmak hepimizin görevidir. Gençlerimizle olmaktan dolayı keyif aldık, onların da görüşlerini aldık, onlar bizim geleceğimiz. Geleceğin yöneticileri olacak gençlerimizin donanımlı, eğitimli olmalarını sağlamak hepimizin aslı görevi. Aidiyet dediğimiz sahip çıkma duygusu olmazsa hiçbir anlamı olmaz. Yani Kayseri benim şehrim diyebilmeli, bir başka diyebilmeli, Kayseri farklı diyebilmeli. Kayseri Büyükşehirlerin konforunu taşıyor, büyükşehirlerin sıkıntısı yok diyebilmeli.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da