BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ HIDRELLEZ YOLUNU İNCELEDİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ HIDRELLEZ YOLUNU İNCELEDİ

“HIDRELLEZ YOLU’NDA İĞNEYLE KUYU KAZIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hıdırellez yolunun Valilik kararıyla kapanmasına yol açan heyelan bölgesinde belediye ekiplerince yürütülen çalışmaları yerinde denetledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erkilet Mahallesi Hıdırellez mevkiinde heyelan riskine konu bölgede yürütülen çalışmaları Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ile birlikte denetleyerek Fen İşleri Daire Başkanı Ali Hasdal’dan bilgiler aldı.

Hıdırellez mevkiinde yamaçtan kopan kaya parçalarının yola düşmesinin ardından yolun trafiğe kapatılmasıyla başlayan süreci yakından takip eden Başkan Büyükkılıç, vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını belirtti.

Başkan Büyükkılıç, heyelan riskini ortadan kaldırmak amacıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin hummalı ve özverili bir çalışma yürüttüklerini belirterek şunları kaydetti. “Bölge fiziki olarak çok fazla sayıda ekiple çalışılmasına müsaade etmiyor. Buna karşın şartları zorlayarak 3 ekskavatör ve 10 kamyonun sabahın ilk ışıklarından, gece yarılarına kadar fedakârca çalışıyor.”

En kısa zamanda yolu trafiğe açma yönünde gayret gösterdiklerinin de altını çizen Başkan Büyükkılıç sözlerini şöyle noktaladı. “Bu bölgedeki yapılmış olan güzel hizmetin gölgelenmesinden dolayı biz vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Elbette buradaki mağduriyeti giderme, bir an evvel yolumuzu trafiğe açmak için de her türlü fedakârlıktan kaçınmadığımızı buradan paylaşmak istiyorum. Cenab-ı Allah kazadan beladan esirgesin. Eleştirmek kolay, laf söylemek kolay ama çalışmaları yerinde gördüğünüz zaman adeta iğneyle kuyu kazıldığını rahatlıkla göreceksiniz ve vatandaşlarımız da hak verecektir. Bizi bugüne kadar hep anlayışla karşıladılar, yine anlayışla karşılamaları yönünde kendilerinden beklenti içerisinde olduğumuzu iletiyor, herkese sevgiler, saygılar sunuyorum. En kısa zamanda burayı faaliyete geçirmek için gayretimiz olduğunuz hatırlatmak istiyorum.”

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, bölgede heyelan riskini ortadan kaldırmak ve yolu trafiğe açmak için günün ilk ışıklarında sabah 05.00’te mesaiye başlıyor ve bu çalışma gece yarısına kadar sürdürülüyor. Bölgenin eğimli ve yamaçların keskin olması daha fazla sayıda ekiple çalışmasına engel oluyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"