Başkan Büyükkılıç Gastronomi Şehri’nin Ustalarını Ağırladı

Başkan Büyükkılıç Gastronomi Şehri’nin Ustalarını Ağırladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

UNESCO Gastronomi Kreatif Şehirler Ağı listesine giren Kayseri’ye ait lezzetlerin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını çok önemseyen Başkan Büyükkılıç’ın, Gastronomi şehri Kayseri’nin zengin mutfağını tanıtmak ve bu eşsiz mutfağı tüm dünyanın beğenisine sunmak için çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan ve beraberindeki heyet, Başkan Büyükkılıç’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan  Büyükkılıç konuklarını ağırlarken  yaptığı değerlendirmede ilimizin ürünlerini markalaştırmak gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu “Hem yerel boyutunu hem geçmiş kültürümüzü hem de bilimsel boyutunu göz ardı etmeden yerel yönetimler olarak bizim öncülüğümüzde kurum ve kuruluşlarımız ile Kayseri’mize yakışır bir çalışma yapalım. Kayseri’mizin ürünlerini markalaştıralım, tanıtalım. Son süreçte de bu konuda epey mesafe alındı ve herkesin ilgi alanına giriyor.”

Kayseri kültürüne katkı sağlayacak Kapadokya Ekspresi’ni anımsatan Büyükkılıç sözlerini şöyle noktaladı “Örneğin Kapadokya Ekspresi projesi var. 32 vagondan oluşan, 5 yıldız statüsünde vagonlar İstanbul’dan Kayseri, İncesu’da şimdilik noktalanacak şekilde hem Kapadokya bölgesine hem Erciyes Kayak Merkezi’ne hem de Kayseri’nin kültür turizmine çok büyük katkı sağlayacak. Gastronomi kültürü olarak Kayseri menüsünü veya ürünlerin önceliği olması için girişimlerimizi yaptık. Bu proje, 150 projemizin içerisindeydi.”

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan’ da Kayseri’ye yakışır büyük bir etkinlik yapmak istediklerinin altını çizerek şöyle konuştu “Bizim daha önceki derneğimizin ismi Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneğiydi. Şimdi Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği olarak değiştirdik. Şeflerimizle beraber işin içerisine akademik personeller de girdi. İki üniversitemizden de isimler var. Yeni bir enerji ile çalışmalara başladık. Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesiyiz. Derneğimiz çok aktif şekilde Türkiye’nin her tarafındaki gastronomi etkinliklerine katılıyor. Kayseri’ye yakışır çok güzel, büyük bir etkinlik yapmak istiyoruz.”

Ziyaretin sonunda usta aşçılar  tarafından, Başkan Büyükkılıç’a baklava da ikram edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"