BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ ACIYI PAYLAŞIP ÇÖZÜM İÇİN DEVREYE GİRDİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ ACIYI PAYLAŞIP ÇÖZÜM İÇİN DEVREYE GİRDİ

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMA YOLUNDA GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, lokomotifin çarpması sonucu iki çocuktan birinin hayatını kaybettiği olay yerinde incelemelerde bulunup, hem yöre sakinleri ve ailenin acısını paylaştı hem de benzeri kazaların yaşanmamasına yönelik çözüm için devreye girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç İncesu ilçesinde Devlet Demiryolları’na ait rayların da bulunduğu Örenşehir ve Hamurcu Mahalleleri kavşağında incelemelerde bulundu.

Yöre sakinlerinin acısını paylaşan ve taziye dileklerini ileten Başkan Büyükkılıç, “Her şeyden önce çok üzgünüz. Sabah demiryolumuzda meydana gelen kaza sonrası bir yavrumuz, rahmetli olmuş. Diğer evladımız yaralı. Üzerimize düşeni yapma yolunda gayret göstereceğiz. Beraber bu olayın takipçisi olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir belediyesi olarak benzeri olayların yaşanmaması için devrede olacaklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç “Şu anda bulunduğumuz yer görüldüğü gibi Örenşehir ve Hamurcu mahallerimize giden ana kavşak. Bu kavşaktan gelen vatandaşlarımızın arazileri ve geçim yerleri de karşı tarafta. Böyle olunca ister istemez sıkıntı gündeme geliyor. Burası tabi Adana yolu olarak bilinen önemli bir ana arter. Buradaki asıl konu onu aşmak için irade göstermek. Burada Demiryollarımızın ve Karayollarımızın yetkilisi ile görüştük. Ankara’da bölge müdürümüzle görüşmelerimizi yaptık. Takipçisi olacağız. Proje ortaya çıktıktan sonra kamulaştırmayla ilgili bir sorun var ise, gerek yerel bazda, gerekse Ankara bazında ne gerekiyorsa, takip edip, çözümlenmesi yolunda gayret göstereceğiz. Valimizde bu konuya fazlasıyla hassas davranmış. Her zaman olduğu gibi, bölge müdürümüze ulaşmış. Biz buradaki kavşağın yeniden değerlendirilmesi ve buradaki demir yolu geçidinin de ya bariyer yoluyla ya da bu ışık sorunu çözecek şekilde düzenlemesiyle aşılması yönünde beklentileri görebiliyoruz. Bunu da sizin adınıza değerli muhtarımıza, buradaki mahallemizin değerli sakinleriyle birlikte takip edeceğiz. Burayı görüyorsunuz, bu kavşağında gözden geçirilmesi lazım. Bu çok tehlikeli bir olay. Çünkü burası transit yol. Şehrimizden batısından gelen bütün araçların şuradan çıkıp, ters yönden 50-100 metrelik bir kavşağa ulaşmak için gittiği riskli ortamı kimse göz ardı etmemeli. Bugün bir kişi yarın kaç kişi. Allah korusun. Böyle bir risk var. Bunu hepimiz sahipleneceğiz, önemseyeceğiz. Üzerimize düşeni yapma yolunda gayret göstereceğiz. Beraber takipçisi olacağız. Allah razı olsun. Mahallemizin değerli muhtarı, heyeti, başkanlarımız. Sabahta Mustafa İlmek Başkanımız olay mahalline gelip, gerekli ilgiyi göstermiş. Sağ olsun” değerlendirmesinde bulundu.

Yaşana olayın çok üzücü olduğunu ve yapılması gereken her çalışmayı takip edeceklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç sözlerinin sonunda “Sonuçta burada düzenli bir kavşak olursa, çalışma yapılırsa kurallara uymak da herkesin boyunun borcu olur. Sorumluluk açısından daha makul yaklaşım olur. Mesele sorumlu aramıyoruz, mesele can kaybı olmasın. Vatandaşımız mağdur olmasın. Bu konuda ne gerekiyorsa beraber takip edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi