BAŞKAN ALAN, KAYÜ'DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN ALAN, KAYÜ

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ ANLATTI

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) El Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen 'Esnaflık, Sanatkarlık ve Ahilik Kültürü' konulu söyleşiye katıldı.

KAYÜ Mustafa Çıkrıkçı Meslek Yüksekokulu'nda El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Zahide Şahin'in Kayseri yöresel el dokumalarında kullanılan avadanlıklar ve büküm aletlerinin bulunduğu 'Zahide Şahin Koleksiyon Sergisi' açıldı. Serginin açılışını Ticaret İl Müdürü Alaattin Fırat, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Esnaf Odaları birliği Başkanı Ahmet Övüç ve Okul Müdürü Hüseyin Benli yaptı. Açılışın ardından ziyaretçiler sergiyi gezerek koleksiyon hakkında bilgiler aldı. Sergi açılışının ardından Konferans Salonu'nda 'Esnaflık, Sanatkarlık ve Ahilik Kültürü' konulu söyleşi düzenlendi. Programın açılışında konuşan Okul Müdürü Hüseyin Benli; "Esnaflık, zanaat dediğimiz zaman kültürümüzün ayrılmayan bir parçası halinde. Yüzlerce yılın tecrübesiyle biriken bir takım şeyler bu zaman dilimine kadar gelmiş durumda. Biz de bir meslek yüksek okuluyuz, çok önemsiyoruz, mesleki eğitim vermeye çalışıyoruz. Her ne kadar vermeye çalıştığımız eğitim kısmı işin mektepli kısmı olsa da sahada sizlerin verebildiği alaylılık kısım bizim için çok önemli" dedi.

Açılış konuşmasının ardından KAYÜ Mustafa Çıkrıkçı Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Zahide Şahin'in moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye geçildi. Söyleşinin konuğu olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri'deki halıcılık tarihi hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Halıcılığın özellikle Hacılar'da geniş yer aldığını ancak sonradan teknolojiye yenik düştüğünü kaydetti. Ahi Evran Zaviyesi hakkında da bilgiler veren Alan; "Ahi Evran’ın Azerbaycan’dan geldiğinde kaldığı yerdir. Kayseri Valisi Yüksel Çavuşoğlu döneminde restorasyonu başladı, sonradan durdu. Daha sonra Mehmet Özhaseki restore ettirdi, Esnaf Odaları Birliğimize müze ve sergi salonu olarak kullanmak üzere cüzi bir kirayla tahsis etti. Merkez Birliği’nden biraz maddi destek aldım, daha sonra Kayseri halkına çağrı yaptım, ‘Özellikle bodrumlarda bekleyen eski eşyalarınızı çıkarın’ dedim. İçerisinde Mustafa Alan’ın babasının marangoz takımları da orada. Dolayısıyla müze çok güzel hale geldi" şeklinde konuştu.

Söyleşi soru cevap şeklinde devam etti.


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı