BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

BAŞKAN  BÜYÜKKILIÇ  KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm ve Gecekonduların Islahı Birim yetkililerine, belediyenin uygulanmış olduğu sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Melikgazi Belediyesince 1999 yılından itibaren 2 bin 224 sosyal konut inşa edildiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak yeni açılan yol, yapılan park veya sosyal tesis alanlarında mülkü bulunanları mağdur etmemek üzere modern ve çok katlı daireler yapılarak arsa sahipleri ile takas edildi. Bu çalışma aynı zamanda gecekonduların ıslahı projesinde kullanıldı. Gecekondu arsasını belediyeye veren mülk sahipleri takdir komisyon kararları ile belediyemizce tamamlanmış oturmaya hazır daireler aldılar. Böylece sağlıklı ve modern meskenlere sahip oldular. Ayrıca mahallenin fiziki yapısı değişerek planlı şehirleşme sağlandı. Sonuçta gecekondu mahalleleri ıslah edilmiş oldu” dedi.

Keykubat Mahallesinde 355 konut, Bel-Sin’ de 96 konut, Battalgazi’de 144 ve 196 konut, Selçuklu’ da 196 konut, Mimarsinan Bölgesi Bahçelievler Mahallesindeki 200 konut projesinin bakanlık yetkililerine bir dosya halinde sunulduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç uygulaması başarı ile tamamlanmış projelerin bakanlık bünyesinde değerlendirildiğini kaydetti

Başkan Memduh Büyükkılıç, yapılan sosyal konutların sadece fiziki yapıyı yani kentsel dönüşümü gerçekleştirmediğini aynı zaman da bu bölgelerde sosyal ve kültürel değişime ve gelişime de katkı sağladığı sözlerine ekledi.



Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu