BAŞKAN PALANCIOĞLU´DAN GİRİŞİMCİLİK DERSİ

BAŞKAN PALANCIOĞLU´DAN GİRİŞİMCİLİK DERSİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi...

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen girişimcilik konulu konferansta öğrencilere altın öğütlerde bulundu.
Fakültenin konferans salonunda gerçekleşen programda Başkan Palancıoğlu, hayatından kesitler anlatarak konuşmasına başladı. Başkan Palancıoğlu, samimi bir ortamda gerçekleşen konferansta girişimcilik ruhunu anlatarak, özel sektörde bazı riskler alınarak kamudan daha fazla kazanma imkanının olduğunu söyledi.
Başkan Palancıoğlu, "Bu toplantı inşallah sizlerin önümüzdeki yıllarda -iyi ki katılmışım ufkum değişti, vizyonum değişti, gideceğim yolum değişti- diyebileceğiniz bir anı olur. Çünkü zamanında ben de bu tür toplantılara katılarak ufkumu belirledim. Model aldığım hocalarımı her zaman hayırla yad ediyorum" dedi.
Girişimciliğin güncel bir konu olduğunun altını çizen Başkan Palancıoğlu şöyle konuştu: "Zannediyorum girişimcinin de en az olduğu bir dönemdeyiz. Son 6-7 yıldır ben 5 binin üzerinde mülakat yaptım. Muhtemelen sizlerden bazılarınızla bir yerlerde karşılaşma imkanımız olur. Geçenlerde Türkiye Belediyeler Birliği´nin personel alımıyla ilgili mülakatında hakemdim ve öğrencilerimden biriyle karşılaştım. Niye girişimcilerin az bulunduğu bir dönemdeyiz diyorum. Çünkü maalesef sizler mezun olduktan sonra girişimci olmayı, özel sektörde olmayı değil, kamuyu tercih ediyorsunuz. Dolayısıyla KPSS kavramını çok fazla duyuyoruz. Şuan ki gençlik maalesef bir devlet kurumuna girmenin mücadelesinde. İnşallah burada anlatacağımız konular sayesinde en azından bir kısmınız girişimci olursunuz, ülkemize özel sektörde katma değer sağlarsınız ve ülkemizin gelişip kalkınmasında katkınız olur. Burada anlatacaklarımız sizlerin özel sektöre girip risk alarak belli bir projeyi hayata geçirmek için yapacağınız çalışmaları kapsayacak. Burada sizlerden bir girişimci olur mu, olmak için ne yapmak gerekir gibi konulara bakacağız."



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı