BAŞKAN PALANCIOĞLU, MİNİK ÖĞRENCİLERE HAYVAN SEVGİSİNİ ANLATTI

BAŞKAN PALANCIOĞLU, MİNİK ÖĞRENCİLERE HAYVAN SEVGİSİNİ ANLATTI

Talas Belediyesi ve Özel Erciyes Koleji anasıfı öğrencileri 4-10 Ekim Hayvanları Koruma Haftası´nı kutladı.

Talas Belediyesi ve Özel Erciyes Koleji anasıfı öğrencileri 4-10 Ekim Hayvanları Koruma Haftası´nı kutladı. Mehmet Topuz Parkı´nda düzenlenen etkinlikte, anasıfı öğrencilerine hayvan hakları, küçük yaşta hayvan sevgisi ve belediyelerin sokak hayvanlarına yaklaşımı ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Hayvan sevgisinin önemine dikkat çekerek sokak hayvanları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendiren Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Belediyemiz her canlının yaşama hakkına saygı duyan ve hizmetlerini bu doğrultuda üreten bir belediye. Çocuklarda erken yaşta hayvan sevgisi ve koruma bilincini oluşturmak,  empati yeteneklerini geliştirmek ve hayvanları tanırken tüm doğa ile uyum içinde olmaları onlar için çok önemli. Sahipsiz sokak hayvanlarını bulundukları ortamdan alarak veterinerlerin kontrolünde sağlık bakımlarını yaparak onları kısırlaştırıp küpelerini takarak tekrar doğaya salıyoruz. Ayrıca havalar soğumaya başladı. Sokaklardaki sevimli hayvanları da düşünüp onlar için doğaya yemek bırakmalıyız. Vatandaşlarımız sokaklarda yaralı veya sahipsiz başıboş gezen hayvanları görünce belediyemizin 437 00 54 numarasını arayarak sahipsiz köpekleri bize bildirebilirler.? dedi.

Öğretmenleri ile birlikte parktaki kedi ve köpekleri besleyip yemliklere yem bırakan minik öğrenciler çalışmalar hakkında Temizlik İşleri Müdürü Atilla Şahinkaya´dan bilgi aldı. Şahinkaya, öğrencilerin merak ettikleri sorulara da cevap verdi. Ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü hayvan sağlığı ekipleri bu yıl içerisinde 784 sahipsiz sokak hayvanın rehabilitesini yaparak 5199 sayılı yasa gereği tekrar doğaya bırakıyor. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor