BAŞKAN HİÇYILMAZ,

BAŞKAN HİÇYILMAZ,

KAYSERİ´NİN MARKA TESCİLİ VERİLERİNİ AÇIKLADI?

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türk Patent Enstitüsü´nün 2015 yılı; marka tescili, endüstriyel tasarım, patent tescili ve faydalı model verilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Marka başvurularına ilişkin değerlendirmede bulunan Hiçyılmaz, ?2015 yılı başvurularına baktığımızda Kayseri 1435 marka tescili sayısı ile 10. sırada yer almıştır. Şehrimiz, 2014 yılındaki yerini korumuştur.  Kayseri´nin bu alanda rekabetini artırması için daha çok marka başvurusunda bulunması gereklidir? şeklinde konuştu.                                            

Hiçyılmaz, 2015 yılında yapılan endüstriyel tasarım başvurularının illere göre dağılımında Kayseri´nin 4. sırada yer aldığını belirterek, ?Kayseri´de 2015 yılında 2938 endüstriyel tasarım başvurusu yapılmıştır. Endüstriyel tasarım başvurularında şehrimiz, aralarında Ankara, İzmir, Konya´nın da bulunduğu illeri geride bırakmıştır? değerlendirmesinde   bulundu?.

Patent tescili rakamlarına ilişkin de bilgi veren Hiçyılmaz, ?Kayseri, 2015 yılında patent tescili listesinde 63 tescil ile 12. sırada yer almıştır. İstanbul´un ilk sırada yer aldığı patent tescili listesinde Kayseri, Manisa ile 12. sırayı paylaşmıştır. Şehrimiz, patent tescili konusunda listede daha yukarılarda bulunacak kapasitededir? ifadelerini kullandı.

Faydalı model başvuru sayısında ilimizin durumunu da paylaşan Hiçyılmaz, ?Kayseri, geçtiğimiz yıl 92 adet faydalı model başvurusu ile ilk 10 şehir arasında 7. sırada yer almıştır. Şehrimiz, faydalı model başvuru sayısında Kocaeli, Gaziantep ve Sakarya gibi illeri geride bırakmasına rağmen2014 yılındaki 6. sırasını koruyamamıştır? diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”