BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR´DAN

İHTİŞAMLI BRİFİNG

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bir görsel brifing gerçekleştirerek Kocasinan´ı bekleyen yeni çehreyi anlattı.
Ortayol Projesi´ni ve Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi´ni yerinde anlatan Başkan Çolakbayrakdar, Gazetecileri Zümrüt ve Mevlana Mahallelerine de götürerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Brifing vermeye otobüs içerisinde başlayan Başkan Çolakbayrakdar, çalışmalarını 3 ana başlık altında topladıklarını ifade ederek bu 3 ana başlığı; yoğun yaşam alanı olan konutlar, sanayi- ticaret alanları ve hastane, terminal gibi alanlar olarak sıraladı.
?Kayseri´nin 3. Çevreyolu? olarak da adlandırılan Ortayol Çalışmalarını, toplamda 17 km olan yolun tam ortasında anlatan Başkan Çolakbayrakdar, ?Bu yolun bir mazisi var. Yolun temeli; Büyükşehir Belediye Başkanlığını Sayın Mehmet Özhaseki´nin, Kocasinan Belediye Başkanlığını ise Sayın Bekir Yıldız´ın yaptığı dönemde atıldı. Yıl sonu itibariyle hizmete girmesi öngörülen Ortayol, Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nda Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanlığında ise benim bulunduğum dönemde hizmete girmiş olacak İnşallah? dedi. Ortayol´un şehre kazandıracaklarıyla birlikte hayırlı olmasını dileyen Başkan Çolakbayrakdar, Şehir Hastanesi´nin hizmete girmesiyle yoğun kullanılacak olan güzergahta bu proje sayesinde trafik sorununun başlamadan bitirildiğini ifade etti. 12 Nisan Salı Günü İhaleye çıkacak taşınmazlar arasında yer alan Akaryakıt istasyonlarının ikisinin de Ortayol üzerinde bulunduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ticaret erbapları için iyi bir fırsat sunduklarını sözlerine ekledi.
Konuşmalarında sıklıkla iddialı projelerinden bahseden ve özellikle Kentsel Dönüşüm projelerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, gazetecilerle birlikte Seyrani Mahallesi´ne geçerek Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında da bilgiler aktardı. Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi´nin iki önemli tarafı bulunduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ?Burada vatandaşlarımıza hem konforlu konut alanları hem de sosyal hayatlarını canlandıracak imkanlar sunacağız, bununla birlikte bölgede ticaret alanları da bulunacak.? dedi. Seyrani Mahallesi´nin de Ortayol´a bağlanarak önemli bir aks oluşturulacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar, proje hakkında şu bilgileri verdi ?Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesi 400 bin m2 alan üzerine kurulacaktır. 216.300 m2 yeşil alan oluşturulacak ve bölgede 62 blok yükselecektir. Bu bloklarda 3.472 adet yeni konut yer alacak. Bununla bitmeyip16.300 m2 ticari alan da bölgeye hizmet verecektir.? Bölgeye dair projelerin tamamlandığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, yakın zamanda fiili çalışmaların başlatılacağı müjdesini de verdi.
Başkan Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler verdikten sonra gazetecilerle birlikte Mevlana Semt Konağı´na geçti. Burada semt konakları hakkında bilgiler aktaran Başkan Çolakbayrakdar vatandaşlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Başkan Çolakbayrakdar, 12 Nisan Salı Günü Kocasinan Belediyesi´nde gerçekleştirilecek olan taşınmazların satış ihalesi hakkında da açıklamalarda bulundu.
?Yeni Kayseri Kocasinan´da Kurulacaki Kocasinan Kayseri´nin Yeni Yüzü Olacak? vurgusu yaparak Kocasinan´da yer almak isteyenler için büyük bir fırsat sunduklarını dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, Melikgazi Bölgesi´nde bulunan meskenler, Erkilet Dere Mahallesinde konut alanları, Ortayol üzerinde bulunan akaryakıt istasyonları, Şeker, Yeni Doğan ve Erkilet Mahallelerinde yer alan servis alanları, küçük sanayi alanları ve ticaret alanları hakkında bilgiler verdi.
?Yeni Kocasinan´da Siz de Yerinizi Alın? diyerek vatandaşlara seslenen Başkan Çolakbayrakdar, taşınmaz satışlarının vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak sözlerini tamamladı.



İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri