BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR

?TOPLUMUN CEVHERLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTIYORUZ?

Üstün zekalılar ülke nüfusunun %2´sini oluşturuyor. Çoğu zaman toplumdan soyutlanan üstün zekalılar, kabiliyetleri doğrultusunda doğru kanalize edilmez ise kabiliyetleri köreliyor, toplumdan iyice uzaklaşıyor. Bu konuya dikkat çekmek isteyen Kocasinan Belediyesi Kayseri´de eğitim gören üstün zekalı öğrenci velilerini bilinçlendirmek amacıyla Kayabaşı Semt Konağı´nda üstün zekalı öğrenci ebeveynlerine bir seminer düzenledi.
Kocasinan Belediyesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ?Yeteneğin her zerresine, zekanın her kıvılcımına ve maharetin en küçük ışığına bile ülke olarak ihtiyacımız olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: ?Çocuğun üstün zekalı olması tek başına yetmiyor. Olmazsa olmazımız çok kitap okumak-yazmak, yabancı dil öğrenmek. Yeteneğin her zerresine, zekanın her kıvılcımına ve maharetin en küçük ışığına bile ihtiyacımız var. Üstün zekalı öğrencilerin kabiliyetlerinin gelişmesi ve toplumdan soyutlanmamalarının çaresi ebeveynlerden geçiyor. Üstün zekalı-yetenekli çocuklarımızı daha fazla yitirmemek, feda etmemek için tüm gayreti göstermemiz gerekir? dedi.
Semineri Üstün Zekalılar Eğitim Uzmanı Kadir Ok verdi. Açıklama yapan Kadir Ok şunları söyledi: ?Bugün burada bu semineri gerçekleştirirken, ailelere de pratik olarak en çok hangi sorunlarla karşılaşıyorlarsa onlarla ilgili bilgi vermeye çalıştık. Bu çocukların çok çeşitli bir heterojen grup olması, çok farklı üstün zekalı bireyler olması, her bir bireye karşı ayrı yaklaşımlar gerçekleştirilmesi gerektiği burada en çok üzerinde durduğumuz ana başlıktı. Üstün zekalı çocukların her anlamda aşırı duyarlı olması bu bağlamda karşılaştıkları sorunlar burada ailelerle en çok bilgi paylaşımında bulunduğumuz konuydu. Kocasinan Belediyesi´nin başlatmış olduğu çalışma için başta Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar´a ve onun nezdinde tüm ekibine teşekkür ediyorum? dedi.
Üstün zekalı öğrenci velilerinin karşılaşabilecekleri sorunlar ve çocuklarıyla iletişimleri hakkında verilen seminere ebeveynlerin katılımı yüksekti. Bu tür bilgilendirme toplantılarının üstün zekalı öğrenci aileleri için çok büyük önem arz ettiğini, çoğu zaman çocuklarıyla iletişimlerinde problemler yaşadıklarını söylediler.
Seminerde ebeveynler sorularıyla öğrenmek istediklerini eğitim uzmanına yöneltme imkanı buldu.



'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor