BAŞKAN ÇELİK: ?HAFTA SONU YOĞUN GEÇECEK?

BAŞKAN ÇELİK: ?HAFTA SONU YOĞUN GEÇECEK?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hafta sonu yapılacak etkinliklerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Hafta sonunun çok yoğun geçeceğini ifade eden Başkan Çelik, Kayseri´yi hak ettiği yere getirmek için hız kesmeden çalıştıklarını söyledi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısının ikinci birleşiminin birinci oturumunu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yönetiminde toplanan meclis gündemindeki 13 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Toplantının başında hafta sonu yapılacak faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Mustafa Çelik, ?Kayseri´yi her yerde tanıtmak için farklı projeler üretiyoruz. Bu kapsamda ?Kayseri´yi Keşfet´ adı altında program düzenledik. Programa TURSAB Üyesi ülkemizdeki en büyük 40 tur operatörünün yöneticisi ve Hürriyet Gazetesi´nin tüm yazarlarını katılacak. 16 Aralık Cumartesi günü başlayacak program dört gün sürecek. Kayseri´yi misafirlerimize ayrıntılı bir şekilde tanıtacağız. Program sonrası Hürriyet Gazetesi Kayseri ile ilgili özel bir ek çıkaracak? dedi.

Hafta sonu bu programın yanı sıra Göç Çalıştayı yapacaklarını da ifade eden Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Büyükşehir Belediyemiz tarafından kurulan Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) dergiler çıkarıyor, Şehir Akademi ile eğitimler veriyor. Bunların yanı sıra şehirle ilgili stratejik araştırmalar yapıyor. İlk konumuz Uluslararası Göç ve Suriye konusuydu. Çok kapsamlı bir saha çalışması yapıldı. Özel bilgiler ortaya çıktı. Hazırlanan rapor akademisyenlerin içinde olduğu bir çalıştayla değerlendirilecek. İki günlük çalıştay sonunda çıkacak sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaşacağız. Böyle araştırma yapan bir başka belediye yok. Kamuoyuna sunacağız ve Ankara´da ilgili birimlere de göndereceğiz. Bundan sonraki araştırmamız ise Kayseri´nin Ticareti ve Esnafın Durumu olacak. Çok geniş kapsamlı araştırmanın çalışmalarına başlandı. Önemli olan sadece rutin belediyecilik yapmak değil. Şehrin geleceğini planlamak istiyorsanız bu araştırmaları yapmamız gerekiyor. Biz BÜSAM´ı da bunun için kurduk.?

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, hafta sonu ayrıca Şeker Fabrikası ile birlikte Pınarbaşı ilçesinde kurulan Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği´nin açılışını yapacaklarını da söyledi. Çelik, Kayseri´yi hak ettiği yere getirmek için hafta içi hafta sonu demeden çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eski OSB başkanı ve 6 yöneticinin yargılandığı davaya devam edildi

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı