BAŞKAN ÇELİK, KAYSERİ´DE YENİ BİR SEKTÖRÜN DOĞDUĞUNU BELİRTTİ

BAŞKAN ÇELİK, KAYSERİ´DE YENİ BİR SEKTÖRÜN DOĞDUĞUNU BELİRTTİ

"YENİLENEBİLİR ENERJİDE REFERANS OLACAĞIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Avrupa´nın önemli yenilenebilir enerji fuarı olan Münih Fuarı´nda incelemelerde bulundu. Başkan Çelik, yapılacak çalışmalarla yenilenebilir enerji konusunda diğer illere referans olacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 22-24 Haziran tarihleri arasında yapılan Uluslararası Ticari Güneş Enerjisi ve Solar Teknolojisi Fuarı´na (İnter Solar Europe) katıldı. Güneş enerjisi teknolojisinin tüm yeniliklerini bünyesinde bulunduran Münih Fuarı´nda 42 farklı ülkeden 1000´in üzerine firmanın standı yer aldı.
Kayseri´de yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanarak ekonomiye katkı sağlamak için güneş enerjisinden azami derecede faydalanmak istediklerini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu amaçla kurma çalışmalarını sürdürdükleri Kayseri Güneş OSB ile ilgili Münih Fuarı´nda araştırmalar yaptıklarını kaydetti. Başkan Mustafa Çelik´e Münih Fuarı´nda Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi Genel Müdürü Hidayet Atasoy da eşlik etti.
Avrupa´nın en büyük yenilenebilir enerji fuarında, son teknolojileri yerinde gördüklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, bu teknolojileri Kayseri´de en iyi şekilde uygulayacaklarını belirtti. Kayseri´de doğayı ve insanı koruyan bir sektör doğacağını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Fuarda birçok stantta incelemelerde bulunduk ve kurmak istediğimiz Güneş OSB´si için fikir aldık. Kayseri Büyükşehir Belediyesi kısa zaman içinde yenilenebilir enerji hususunda diğer illere ve belediyelere referans olacaktır. Yatırımcılarımız için yeni bir sektör ortaya çıkacak. Böyle bir sektörün oluşmasında öncü olduğumuzu için mutluluk duyuyorum" dedi.
Fuardaki her stantta araştırma ve incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Çelik, fuara katılan bazı firmaların fabrikalarını da gezerek sunumlar aldı. Başkan Mustafa Çelik, bu firmalardan birisinin araştırma ve üretim tesislerinde üretilen ince film panelleri de yerinde gördü. Bina cephelerinde kullanılan ve yeni geliştirilen ince panellerle ilgili detaylı bilgiler alan Başkan Çelik, fuardaki dikkat çekici ürünlerden olan bir yüzünde Türk bayrağının yer aldığı cephe kaplamalarında kullanılan elektrik panelini de ilgiyle inceledi.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi