BAŞKAN BÜYÜKSİMİTCİ´DEN

BAŞKAN BÜYÜKSİMİTCİ´DEN

BANKACILARA ÇAĞRI ?BU DÖNEM SIRT SIRTA VERMELİYİZ?

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri´de faaliyet gösteren bankaların bölge müdürleri ve kurumsal şube müdürleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Kayseri Sanayi Odası´nda düzenlenen toplantıda, ülkelerin gelişip zenginleşmesinin yolunun sanayileşmeden geçtiğini açıklayan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, sanayileşirken işadamlarının finansman ihtiyacı olacağından, bankacılarla sanayicilerin kol kola ve sırt sırta gitme zorunluluğunun olduğunu söyledi.
Bu dönem içerisinde sanayicilerin birçoğu ile gerek yüz yüze gerekse telefonla görüştüklerini ve bir takım şikayetleri dinlediklerini ifade eden Başkan Büyüksimitci, ?Daha öncede bize ulaşan bir takım şikayetleri basın yolu ile dile getirdik ama sorunlarımızı birde yüz yüze görüşmek için böyle bir toplantı düzenledik. Bir takım zorluklar olduğunu biliyoruz. Karşılıklı işleri sağlıklı yürütmenin yolu meseleleri açık açık konuşmaktan geçiyor. Burada ki birçok banka müdürlerimizle yakinen tanışıyoruz. Burada biraz daha sohbet havasında sıkıntılarımızı dile getirip çözüm yolları arayacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz? dedi.
Bu dönem sırt sırta vermeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Büyüksimitci, ?Bu dönem biraz daha dayanışma içerisinde olmalıyız ki bu dönemi kayıpsız şekilde atlatalım ve hem sanayicilerimiz hem de bankalarımız daha fazla kazanabilsin. Bizler biliyoruz ki bankacılık sektörü kazanmazsa kriz hallerinde bu kadar güçlü olamayız? diye konuştu.
Bankacılardan Kayserili sanayicilere gerekli desteği vermeleri talebinde bulunan Başkan Büyüksimitci, yakın coğrafyamızdaki ve Türkiye içerisinde oynanan oyunların farkında olduklarını belirterek, bankacılarında desteği ile Kayseri´nin bu süreci zarar görmeden hatta büyüyerek çıkması için KAYSO olarak ellerin gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya ise, 15 Temmuz´dan sonra hem sanayicilerin hem de bankacıların hesaplarını tekrardan gözden geçirmek zorunda kaldıklarını belirterek, ?Biz devamlı kendi aramızda görüşüp konuşuyoruz. Bu toplantının asıl amacı sizleri dinlemek, karşılıklı birbirimize nasıl destek oluruz gibi konuları konuşmaktır. Birbirimizden kopmamız asla mümkün olamaz. Bu güne kadar nasıl beraber gelmişsek, bundan sonrada beraber devam edeceğiz. Bu süreçten en az hasarla çıkmak için karşılıklı fedakarlıklar yapmak durumundayız? dedi.
Toplantıya katılan banka müdürleri ise, sanayicilerin ve bankacıların bir bütün olduğunu ve hep birlikte Türkiye´nin yanında olduklarını belirterek, sanayicilerin iş işten geçmeden kendileri ile irtibata geçmeleri halinde çözülemeyecek sorun olmadığını aktardı.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları