BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ MÜJDELEDİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ MÜJDELEDİ

?ANBAR VE KÜÇÜKALİ´NİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ RESMİ GAZETE YAYIMLANDI?

   Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Anbar ve Küçükali Mahallelerinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanabilirliğinin 6 Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanarak resmiyet kazandığını duyurdu?.
16 Ekim 2015 tarihinde Bakanlar Kurulunca Afet Riski Altındaki Alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanununun 2. maddesine göre Anbar ve Küçükali mahalleri Kentsel Dönüşüm için karar alındığını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç ?Melikgazi belediyesi olarak Anbar ve Küçükali mahallelerinde biz belediye olarak kentsel dönüşü başlattık. Ancak mülk sahiplerine ödenecek kira, daire karşılığı takas gibi konularda bakanlar kurulu kararı gerekiyordu. Bu karar 16 Ekimde de alınmış olup bugün itibari ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğü girmiştir. Kayseri başta olmak üzere her iki mahalle sakinlerine hayırlı olsun. Sıra kat karşılığı inşat sözleşmesinin yapılmasındadır. Bu konuyu da önümüzdeki hafta halledeceğiz. Hani bir hafta içerisinde her iki mahallede inşaata başlanacaktır.?diye konuştu?
Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılı Temmuz ayı içerisinde başlatılan çalışmanın kısa sürede mülk sahiplerince anlaşılması ve yine kısa sürede Bakanlar kurulundan karar alınarak resmi gazetede yayınlanmasının bir başarı olduğunu ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, bu projenin hakkı ve yerinde yapıldığının bir göstergesi olduğunu kaydetti.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Temmuz ayında başlatılan projenin Kasım ayanın ilk haftasında sonuçlandırılmasının hızlı, etkin ve verimli bir çalışma olduğunu ve her iki mahallede modern blokların yükseleceğini sözlerine ekledi.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı