BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ?KAYSERİ FETÖ´NÜN PENSİLVANYASI´ AÇIKLAMASINA CEVAP

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ?KAYSERİ FETÖ´NÜN PENSİLVANYASI´ AÇIKLAMASINA CEVAP

BU ŞEHRE ZARAR VERMEK KİMSENİN HADDİ DE, HAKKI DA DEĞİL

AK Parti 26. Dönem Milletvekili ve Star Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Metiner´in katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği ?Kayseri Küçük Pensilvanya? yorumuna tepkiler çığ gibi büyüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç konuya dair değerlendirmesinde ?Dışarıdan gelip buralarda ahkâm kesip bu şehri sıkıntıya sokacak sözleri sarf etmeyi hiç kimsenin hakkı da yok, haddi de değil? ifadesini kullanırken, CHP İl Başkanı Ümit Özer, AK Partilileri konuya sessiz kalmakla itham edip tepki gösterdi.

AK Parti 26. Dönem Milletvekili ve Star Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Metiner´in katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği ?Kayseri Küçük Pensilvanya? yorumuna tepkiler çığ gibi büyüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cuma Namazı çıkışı medya mensuplarına konuya dair yaptığı değerlendirmede sözlerin ciddiye alınacak nitelikte olmadığını vurgulayıp, şehri sıkıntıya sokacak sözleri sarf etmeyi hiç kimsenin hakkı ve haddi olmadığının altını çizerek şunları kaydetti:

?Bu tür açıklamaları ciddiye de almayız, üzerinde de durmayız. Kayseri´mizin bu tür açıklamalarla hiçbir alakası yoktur. Dışarıdan gelip buralarda ahkâm kesip bu şehri sıkıntıya sokacak sözleri sarf etmeyi hiç kimsenin hakkı da yok, haddi de değil. O açıdan biz şehrimize sahip çıkmak durumundayız. Bu şehrin iş adamlarına, bu şehrin ticaret erbabına, memuruna, sanayicisine, bu şehirde hava alıp bu şehirde yaşayan herkesin sevincine ve sıkıntısına sahip çıkmak zorundayız. Elbette Türkiye´nin her yerinde olduğu gibi FETÖ ihaneti Kayseri´mizde de geçmiş dönemlerde ister istemez Kayseri´mizin hayırseverliğini, Kayseri´mizin iyi niyetini, insanların ticaretle olan ilişkilerini istismar etmek suretiyle bazı çalışmalarda bulunmuş olabilir. Devletimizin gücü yamuk ve yanlış olanları temizlemeye, onlarla ilgili değerlendirmeleri yapıp yargıya teslim etmeye çok şükür yeter. Nitekim de öyle olmuştur. Yanlış yapanlarla ilgili Kayseri´de her türlü uygulamalar yapılmış. Şu an gerek adli mercilerde işlemlerin devam ettiği, gerekse cezasını alanlar olmuştur. Bazılarının ise yurt dışına gittiği bilinmektedir. Biz şehrimizi seviyoruz. Biz şehrimizin sevdalısıyız. Biz insanımıza hizmetin sevdalısıyız. Biz Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin sevdalısıyız. Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güzel tasvip etmiş olduğu, ibadet niyetiyle, ticaret niyetiyle, ihanet nedeniyle yapılan çalışmaları Türkiye genelinde herkes bilmektedir. Aldanan insanlarında varsa yanlış yapılan işlem, onları düzeltip o insanlarında huzurunu sağlamak bizlerin görevi olmalıdır. Biz adalete güveniyoruz, biz yargıya güveniyoruz. Bizim gündemimizde bunlar yok. Ama birileri çıkıp gelip bu şehirde böyle gündemler oluşturmak suretiyle hele hele çok şükür ekonomik canlanmanın olduğu, şehrimizde sanayicilerin yatırımdan yatırıma koştuğu ihracattan ihracata koştuğu bu ülkeye katma değer ve istihdam sağlamak için çırpındığı bir dönemde bu şehri gölgelemeye, bu tür yaklaşımlar sergilemeye kimsenin hayrı yok, buna da fırsat vermemeliyiz.?

CHP İL BAŞKANI ÖZER, AK PARTİLİLERE SESLENDİ

Öte yandan CHP İl Başkanı Ümit Özer´de yaptığı yazılı açıklamada Ak Partilileri konuya sessiz kalmakla itham edip tepki göstererek ?Kayseri´nin ticaretiyle, sanayisiyle, vatansever insanlarıyla Türkiye´nin gözbebeği kentlerinden biridir. Her şeye konuşan, konuşunca mangalda kül bırakmayan AKP´liler günlerdir sessiz. Görülen o ki sesleri de çıkmayacak. Olur olmadık her şeye konuşan AKP´li siyasiler, kendilerinden biri ?Kayseri Türkiye´nin Pelsinvanya´sıdır´ diyor. Ama sesleri çıkmıyor. Neredesiniz ey AKP´liler, bu çirkin iddialara neden sessiz kalıyorsunuz?? diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mehmet Karahançer´de yazılı açıklama ile konuya tepki gösterip iddiaların sahibi eski Ak Parti Milletvekili ve Gazeteci Metiner´i kınadı?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da