BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BİLİM MÜZESİ´NDE

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BİLİM MÜZESİ´NDE

?BİLİMİN IŞIĞINDA YETİŞEN, AYDINLIK BİR GELECEK?

Melikgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bilim Merkezi´ni ziyaret ederek hafta sonunu aileleri ile birlikte laboratuarlar da bir yandan eğlenip diğer yandan proje üreten, ayrıca uzay teknolojileri ve astronomi konularını kaynağında görmek isteyen çocuklarla bir araya geldi.

Harikalar Diyarı´nda yer alan Bilim Merkezi ziyaretlerinde Başkan Büyükkılıç, atölye faaliyetinde olan çocuklarla sohbet ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bilim Merkezi içerisinde çocukların ve gençlerin ufkunu açacak ve bilgilendirecek yeni alanları gezerek tesis çalışanlarından bilgiler alan Başkan Büyükkılıç,? Astronomi sergisini gezdi. Eğitim ve eğlence amaçlı filmlerin yanında temel astronomiden ileri astronomiye kadar pek çok konuda eğitim verilen Gökevi´nde film izlemeye gelen çocuklar ve aileleri ile sohbet ederek 150 Vizyon Proje içerisinde yer alan Bilim Akademisi hakkında bilgiler verdi.

Bilimin ışığında yetişen aydınlık bir geleceğin şehrimizi, ülkemizi hedeflerine ulaştıracağından hiç şüphesi olmadığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Gençlerimizin her alanda donanımlı olması, öz güveni yüksek, nitelikli branşlarda başarı ve hedefe odaklı olması için gayret gösteriyoruz. Ülkemizin savunma sanayi başta olmak üzere teknolojik alandaki gelişmesine Kayseri olarak katkı sağlayabilmek, çağın gereksinimlerine ayak uyduran, çalışan, üreten ve kazanan bir gençlik için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu zamana kadar gençlerimizle ilgili yapılanları asla göz ardı edemeyiz. Ancak biz Bilinçli Nesil, Güçlü Gelecek! sloganı ile gençlerimize daha çok imkan sağlayacak teorinin yanında uygulamalı eğitimlerle onları her alanda gelişmeleri ve yetişmeleri için eğiteceğiz.? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı