BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

KARDEŞ BELEDİYELERE PROJELERİNİ ANLATTI?

 

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki´nin öncülüğünde İzmir ilinde düzenlenen Kardeş Belediyeleri Bölge Toplantısında 13 ilçe belediyesine Melikgazi Belediyesince başarı ile uygulanmış projeler kapsamında tarihi mekanların restorasyon ve koruma çalışmalarının anlatıldığını bildirdi.
Melikgazi Belediyesi olarak Kiçikapu semtinde yer alan tarihi Çağırağası Konağı ile Kiçikapı Konakları ve Bezirhanelerin koruma altına alındığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi yapı ve binalar ile doğal alanların sahip çıkılarak hem tarihi koruma altına alınmakta olduğunu hem de gelecek kuşaklara miras devredildiğini belirtti.
Kayseri tarihi varlıkları içerisinde yer alan ve Kayseri tarihinde önemli yeri olan yapıların yapılış yılı, mimarisi, zamanın mimari tekniği, sanatsal yapısı, sosyal işlevi, sosyal hayatı yönlendirmesi ve katkısının Anadolu tarihi için önemli olduğu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içersinde yer alan tarihi yapılara önem veriyoruz. Çünkü bu yapılar Kayseri´nin olduğu kadar Anadolu´nun bir kültür mirasıdır. Bu neden ile koruma planları oluşturuyor sonrada da aslına uygun olarak onarıyoruz. Son olarak da günümüze kazandırarak hizmete sunuyoruz. Örneğin Çağırağası Konağını restore ettik ve Erciyes Üniversitesi bilim araştırmalarına sunduk. Şu anda Anadolu bilimine hizmet eden bir tarihi yapı olarak gezilebilen mekân haline geldi. Gelecek kuşaklara örnek gösterilecek miras bırakıyoruz. Bu uygulaması başarı ile tamamlanmış projelerimiz İzmir ilinde düzenlenen Kardeş Belediyeleri Bölge Toplantısında 13 ilçe belediyesine slaytlar eşliğinde anlatıldı ve örnek gösterildi?



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti