BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

NNY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ DEKANI´NI AĞIRLADI?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, giderek üniversite şehri hüviyetine bürünen ilimizin ikinci vakıf üniversitesi olan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Öğretim Üyelerinden oluşan heyeti ağırladı? Ziyarette Belediye Üniversite işbirliği ve ortak projeleri değerlendirerek Mimarlık Fakültesi olarak Melikgazi Belediyesi ile ortak yürütecekleri proje çalışması hakkında görüş alışverişinde bulundular?
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayşe Sağsöz, Yardımcı Doç. Dr Masoumeh Khanzadeh, Yardımcı Doç.Dr.Kenan Başoğlu, Araştırma Görevlisi Fazıl Akdağ, Mimar Betül Künyeli ve Mimar Şule Yarımçam, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ´ı ziyaret ederek, Belediye Üniversite işbirliği ve ortak projeleri değerlendirerek Mimarlık Fakültesi olarak ortak proje çalışması hakkında bilgi verdiler.
Başkan Memduh Büyükkılıç´a Deprem Araştırma Merkezi, Davud El-Kayseri Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi kurumları Kayseri´ye kazandırmalarından dolayı bilim, öğrencilerİ ve eğitim adına teşekkür eden Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayşe Sağsöz hayata geçirmeye hazırlandıkları projelerde ortak çalışmayı önererek şunları kaydetti? ?Yaşlılıkta gençlik mahallesi projemiz bulunmaktadır. Yaşlılıkta gençlik mahallesi projesinin kapsamı kendi kendine yetebilen (ekonomik açıdan, dışarıya bağlı olmayan) yaşlıların belediyenin tahsis edeceği bir alanda bir yerleşim birimi oluşturmaktır. Bu projemiz bir ilk olup Melikgazi belediyesi ile ortak gerçekleştirmek istiyoruz. Projenin amacı, yaşlıların ekonomik, sosyal ve kültürel vb. açılardan yaşam kalitelerini artırmak ve yaşlıları sosyal hayata kazandırmak?
Melikgazi Belediyesi´nin bilimin öncüsü, bilimin merkezi ve her zaman önünü açan hizmetkârı olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç ?Toplum dinamiklerini, gelişmeleri ve gelişmişliği ile çağdaş yenilikleri üniversiteler sayesinde gerçekleştirmektedir. Üniversitelerin aktif olması, öğrenci yoğunluğu olması o toplumun geleceğinin güvende olduğunun en büyük kanıtıdır. Kayseri yüzyıllardır bilimin ve araştırmanın merkezi olmuştur. Nitekim Kayseri Makar-ı ulema´ şehri olarak bilinmektedir. Son yıllar da üniversite sayısının artması bunu haklı çıkarmaktadır. Belediye olarak Çağırağası Konağı Restore ederek Erciyes Üniversitesinin hizmetine sunduk. Mühendislik Fakültesine Deprem Araştırma Merkezi inşa ederek onların hizmetine sunduk. Melikgazi bilimin öncüsü bilim insanın destekleyicisidir? değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Bilim ve araştırma merkezi üniversitelerin her türlü ortak proje, etkinlik, çalışma ve oluşumlara açık olduklarını sözlerine ekledi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor