BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ :

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ :

?ÇOK İSABETLİ OLDU ELİTAŞ HESAP´TAN İYİ ANLAR ?

   Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 64. Hükümet´te Ekonomi Bakanlığı görevine getirilen Ak Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş´ın yeni görevi ile ilgili düşüncelerini gazetemizle paylaştı ve Elitaş´a yeni görevinde başarılar diledi? Büyükkılıç, ?Mustafa Elitaş ekonominin mutfağından gelen; siyasi tecrübesi, sanayici kimliği ve Kayserli olmanın verdiği ticari zekası ile Ekonomi Bakanı olarak bizi en iyi temsil edecek olan isimdir. Başbakanımız son derece isabetli bir seçim yapmış? değerlendirmesinde bulundu?
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ilimiz milletvekillerinden Mustafa Elitaş´ın Ekonomi Bakanlığı´na atanması konusundaki düşüncelerini paylaştı. Öncelikle Bakan Elitaş´a yeni görevinde başarılar dileyen Büyükkılıç ?Mustafa Elitaş´ın bakanlığı Kayserimize ve ülkemize hayırlı olsun. Hem ülkemiz, hem milletimiz için hayırlı olsun diyorum gerçekten çünkü Mustafa Elitaş ekonominin mutfağından gelen bir isim. Siyasi tecrübesiyle, sanayici kimliği ile ve ticaretten anlayan a Kayseri zekasıyla Ekonomi den sorumlu bir Bakan olarak bizi en iyi temsil edecek olan isimdir. İsabetli bir seçim yapmış sayın Başbakanımız o anlamda tebrik ediyorum. Geçmişte ben onun il başkanlığını yapmadım ama daha sonra milletvekili olarak o benim il başkanlığımı yaptı. Daha sonraki süreçte belediye başkanı olarak yine başkanlığımızı yaptı. Hakikaten siyasette kader birliği yaptığımız deneyimli rakamlarla barışık olan bir insan bu ne demek hafızası çok diri ve dinç geçmişteki yaptığımız tüm siyasi çalışmalarla ilgili nerede, ne zaman, hangi tarihte, ne olmuş diye sorduğunuzda yanılmadan cevap veren yegane isim.O açıdan hesap adamı o açıdan ticaret erbabı o açıdan gerçekten ekonomiden sorumlu bakanlığı fazlasıyla hak etmiş olan bir insan ayrıca grup başkan vekili olarak da tecrübesiyle, ince zekası, uyumlu kişiliğiyle, didişmeden, insanlarla çatışmadan diğer siyasi partilerle meclisimizde yanlış bilmiyorsam 8 yıla yakın grup başkan vekilliği yapmış olan ve en uzun süreli grup başkanvekilli olan da bir milletvekilimiz. Her yönüyle bunu fazlasıyla hak ettiği kanaatindeyim. Gönlümüz tabi ikinci üçüncü bakan arkadaşların da söylediği gibi arzu eder, ama bu sayın başbakanımız zaten genel teamülü gereği her şehirden mümkün olduğu kadar 1 bakan şeklinde her şehre yakışır zaten AK Parti Türkiye´nin gerçekten her ile mal olmuş her bölgeye mal olmuş yegane temsil edilen siyasi partisi olduğu için o siyasi parti olarak da bölgelerinde sesini gerek bakan olarak gerek grup başkan vekili olarak gerek meclis başkan vekili olarak yönetim tarzında MKYK olarak hakikaten temsil edilmesi lazım. Niye biz değil de falan şehir dedittirmemek lazım. Bu dengeleri başbakanımız çok iyi gözetiyor. O açıdan da isabetli bir yaklaşım. Ben daha önce bakanlık yapan sayın bakanımız Taner bey´e teşekkür ediyorum Genel Başkan yardımcısı düzeyinde şehrimizi hem MKYK üyesi olarak hem Genel Başkan yardımcısı olarak temsil eden Haseki başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah başarılı çalışmalarını bekliyorum ve yine MKYK Üyemiz Yaşar Karayel yetkili bir isim olarak bizi temsil ediyor. Sonuçta biz bir ekibiz, biz bir aileyiz, uzayan dal bizden olsun mantığıyla hareket ederiz. Hiçbir zaman bir kardeşimizin bir yere gelmiş olması bizleri kıskandırma şekli ne değil aksine övünme, sahip çıkma, birlikte dayanışma, tecrübelerimizi paylaşma şeklinde yaklaşım sergiler belki ak parti´nin başarısı da buradan kaynaklanıyor. Ben değil biz mantığıyla hareket etmekten kaynaklanıyor ?
Başkan Memduh Büyükkılıç bazı çevrelerce Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız´ın bakan olmaması konusunda yapılan yorum ve değerlendirmelerde tepki göstererek ?
Bunlar dostlar tarafından söylenmiş sözler değil. Bizim içimizi karıştırmak isteyen bizim siyasi gücümüzü zayıflatmak isteyen kesimler. Bu tür sözler sarf edebilir biz bunların üzerinde durmayız, ciddiye almayız, cevap vermeye bile uygun görmeyiz. Kendilerine sorduğunuzda ben değil biz mantığıyla hareket eden gerek Haseki Başkan gerek Taner Bakanımın zaten böyle düşünceleri olmaz. O başkaları bizim içerimize fitne sokmak için söyleyen kardeşlerimiz ben onlara da bu sözleri sarf etmelerine gerek yok diyorum vuku olanda hayır var felsefesi bizim her zaman ön düşüncemizdir o açıdan hayırlısı böyleymiş diyorum , her şeyden önce liyakat önemli şu anda ekonomi bakanı olarak Elitaş, bizim yüzümüzü ak edecek olan bir dostumuz benim acizane beklentim kayserimizin gönlünde yatan kamu yatırımlarıyla ilgili hizmetler noktasında bir miktar daha sahip çıkma mantığıyla Türkiyemize sahip çıksın ama Kayserimiz asla unutulmasın mantığıyla ben hareket edilmesini bekliyorum biliyorsunuz ben serbest bölgenin de yönetim kurulu başkanıyım serbest bölgemizde değerli bakanımıza bağlı o açıdan serbest bölgemizdeki yatırımcıların da beklentisi var kendisinden, hayırlı hizmetler bekliyoruz. O açıdan serbest bölgenin başkanı olarak kendisine daha önce sunduğumuz dosyalar vardı o dosyalarımızı güncelleyeceğiz. Bakanımızı ziyarete gittiğimizde taleplerimizi de ileteceğiz hayırlı olsun diyorum ? diye konuştu?
HABER :SÜLEYMAN ERDOĞAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı