BAŞKAN AKAY TUKSİAD GENEL KURULU´NDA

BAŞKAN AKAY TUKSİAD GENEL KURULU´NDA

KAYSERİ ŞEKER´İN BAŞARISINI ANLATTI

Ülkemizde sektörünü temsil eden, tek sivil toplum kuruluşu olan  Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği- TÜKSİAD´ın  2018 Genel Kurulu  yapıldı.

TÜKSİAD´ın  Türk kuruyemiş sanayinin dünyada rekabet gücünü artırmak, sektör içi işbirliklerini geliştirmek ve kuruyemiş sektörünün ortak sesi olmak amacıyla 2008 yılında kurulduğu belirtildi.

TÜKSİAD´ın 200 üyesi arasında önemli bir yere sahip olan olan Kayseri Şeker´in iştiraklerinden Pan Pazarlama Şirketinin 2017-2018 kampanya döneminde sözleşmeli olarak Bölge çiftçilerinden alınan beş bin ton ayçekirdeği ve kabak çekirdeğinin  üreticiden tüketiciye ulaşmasını sağladığı belirtildi.

TÜKSİAD Genel Kurulunda Kayseri Şeker´in iştiraklerinden ve Tüksiad üyesi olan Pan-Pazarlama Şirketinin Kuruyemiş ve bakliyat sektörüne katkıları ve hedefleri hakkında bilgiler veren Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay,  Kamuya ait Şeker Fabrikalarının özelleştirme aşaması hakkında da şunları söyledi;  Kayseri Şeker, şeker sektörünün Türkiye´deki önemli aktörlerinden bir tanesidir. Sektörde önemli bir yeri var. Son yıllardaki çalışmalarıyla ilerleme kaydetti Türkiye´deki şeker sektörünün ayakta kalması konusunda  önemli bir rol üstlendi.

 Bildiğiniz gibi Türkiye´nin son iki üç aylık gündemi içerisinde Şeker fabrikaların özelleştirmesi konusu önemli bir yer tutuyor. Bu vesileyle de Kayseri şeker, Şeker fabrikalarının özelleştirmesi konusunda da üzerine düşen görevini yapmaya çalışıyor.

En azından sektörün geleceğini kurtarmak açısından, bu fabrikaların çalışmasına katkı sağlamak açısından, Türkiye´de şeker sektörünün güçlü bir şekilde ayakta kalması ve hatta dünyayla rekabet etmesi açısından üzerine düşen görevi yapmaya çalışıyor.

 Bu süreçte de Turhal şeker Fabrikası gibi gerçekten Türkiye´de önemli bir yere sahip olan şeker fabrikasının da ihalesini kazanma imkanı bulduk.

Biz on dört şeker fabrikasından sekiz tanesinin ihalesine girdik. Turhal da birinci olduk. Çorum Kırşehir ve Bor şeker fabrikalarında ikinci olduk.

 Tabii bu ihalelerin neticelenmesi özelleştirme yüksek kurulunun onayıyla gerçekleşiyor. Bu onay gerçekleştikten sonra eğer diğer birinci olan firmalarla ilgili bir sorun olmazsa biz sadece Turhal şeker fabrikasıyla yolumuza devam edeceğiz.

Bildiğiniz gibi Kayseri şeker fabrikasının Kayseri´de ve Boğazlıyan´da  iki tane şeker Fabrikası bulunmakta.  Toplamda üç yüz yirmi sekiz bin ton kotası bulunmaktaydı şimdi ise  Turhal şeker Fabrikası ile  birlikte bu kota miktarını dört yüz otuz bin ton seviyesine çıkartmış bulunmaktayız. Böylece sektördeki payımız da Yüzde on sekiz seviyesine gelmiş olacak. Bu  Kayseri şekerin tabii bir gücüdür.

Kayseri şeker Fabrikası bir kooperatif kuruluşu yani bir Çiftçi kuruluşudur. Kayseri pancar Ekicileri Kooperatifinin yüzde elli altı hissesine sahip olduğu bir kuruluş.

 Kayseri pancar ekicileri  Kooperatifi´nin yetmiş sekiz bin Çiftçi ortağı var. Dolayısıyla Kayseri şeker fabrikasının  sahibi aslında gerçek manada Çiftçilerdir. Dolayısıyla Kayseri Şeker milletin malıdır. Biz oranın emanetçileriyiz bu anlayış içerisinde yedi senedir orada görev yapıyoruz dedi. Kuruyemiş Sanayicileri sektörüne  katkılarından dolayı Başkan Akay´a Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Dernek Başkanı Hüsamettin Karaman tarafından plaket takdim edildi.

Yapılan konuşmalar sonrasında seçimlere geçildi ve seçimlere tek aday ile giren Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanlığına Hüsamettin Karaman yeniden seçildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"