BAŞKAN AKAY,

BAŞKAN AKAY,

ÜRETİMİ EN İYİ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRMEK NİYETİNDEYİZ

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, bahar aylarının gelmesiyle birlikte çiftçilerin tohumları toprakla buluşturacağını ifade ederek; "Biz kıştan itibaren bahar hazırlıklarımızı yapmaya başlamıştık. Öncelikle tohum ve gübreler çiftçimizin mazot ihtiyaçları temin edildi ve üretime her türlü hazırlık yapıldı. Artık bundan sonra çiftçilerimiz toprakla tohumları buluşturmaya başlayacak" dedi.

Kış mevsiminden itibaren tüm hazırlıkların yapıldığını, artık çiftçilerin tohumları toprakla buluşturmaya başlayacağını kaydeden Başkan Akay, "Çiftçilerimiz baharın gelmesini büyük bir umutla bekliyorlardı. Biz kıştan itibaren bahar hazırlıklarımızı yapmaya başlamıştık. Öncelikle tohum ve gübreler çiftçimizin mazot ihtiyaçları temin edildi ve üretime her türlü hazırlık yapıldı. Artık bundan sonra çiftçilerimiz toprakla tohumları buluşturmaya başlayacak. İnşallah bazı bölgelerimizde başladı. Bundan yaklaşık 15-20 gün önce Tokat Turhal Fabrikamızla ilgili olarak çiftçilerimizle birlikte ekim faaliyeti yapmıştık bahar biraz daha erken geldiği için. Her bahar çiftçimiz için bir umut, inşallah bu umutlar yeşersin istiyoruz. Kayseri Şeker açısından çiftçimizle diyaloğumuzda Allah´a şükür bir problem olması söz konusu değil, sıkıntı yaşanması söz konusu değil" dedi.

Çiftçilerin ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında pancar ekim sözleşmelerinin de gerçekleştirildiğini belirten Akay; "Çiftçimizin, biraz önce ifade ettiğim bütün ihtiyaçlarının karşılanması yanında onlardan öncelikle pancar ekim sözleşmelerini gerçekleştirdik, taahhütlerini aldık. Taahhütlerinin alınması konusunda beklentimize uygun bir durum gerçekleşti. Aslında çiftçinin talebi çok fazla fakat bildiğiniz gibi şeker pancarı üretimi ve şeker kotalı olarak gerçekleşiyor. Bu yüzden belli bir miktar ile sınırlamak durumunda. Bu sene geçen seneki özelleştirme sürecinden kaynaklanan bazı problemler yaşanmıştı. Ondan dolayı problem yaşayan bölgelerdeki çiftçilerimizin taahhütlerinde biraz problemler olduğunu bizler de duyuyoruz. Bu şeker sektörü açısından, şeker pancarı tarımı açısından ve pancar çiftçisi açısından aslında bir problem, gelecek için baktığımızda bir problem olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ HAZIRLIKLAR YAPILDI, İHTİYAÇLAR KARŞILANDI"

Kayseri Şeker olarak çiftçinin ve fabrikanın üretim gücünün en üst seviyede olmasını istediklerinin altını çizen Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Biz Kayseri Şeker olarak hem çiftçimizin üretim gücü hem de fabrikamızın üretim gücü en üst seviyede bütün gücümüzle üretimi en iyi şekilde gerçekleştirmek arzusu ve niyetindeyiz. Bunun için her türlü hazırlığımız yapıldı, ihtiyaçlar karşılandı. Şimdi artık iklime bağlı olarak çiftçimiz yavaş yavaş ekime başlıyor. Allah hayırlı ve bereketli eylesin. Tarımdan, özellikle pancar tarımından geçimini sağlayan yaklaşık 120-130 bin çiftçimiz var Türkiye de, bütün hepsi geleceğe dair umutlarını yeşertmek istiyorlar."


Haber Kaynak : İHA

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"