BAŞKAN AKAY,

BAŞKAN AKAY,

?BİZ ÇİFTÇİNİN HİZMETKARI OLMAYA TALİP OLDUK? ...

Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarının aileleri ile birlikte katıldığı ?Şeker Sofrası´nda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ?Biz çiftçinin hizmetkarı olmaya talip olduk. Hep mütevazi olduk. Hep mütevazi olmaya da devam edeceğiz? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Şeker çalışanlarının aileleri ile birlikte katıldığı Şeker iftar sofrası, Kayseri Şeker Fabrikası´nda yapıldı. İftar davetine Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri, fabrika idarecileri ile birlikte bin kişi katıldı.
Kayseri Şeker iftar sofrasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; ?Çalışanlar ve aileleri ile birlikte bizi bu mekanda buluşturan Cenab-ı Allah´a şükrediyoruz. Hepinizin Ramazanını tebrik ederek ?Allah sağlık sıhhat içerisinde bayrama ulaşmayı hepimize nasip eylesin. Biliyorsunuz Kayseri Pancar Kooperatifi´nin Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Bu Seçimli Genel Kurul´dan da yüz akıyla çıkmayı cenabı Allah bize nasip eyledi. Tabi bu bir kişinin ya da birkaç kişinin sadece yönetim kurulunun bir başarısı değil, bu top yekun bizim her zaman iftiharla söylediğimiz Büyük Kayseri Şeker Ailesi´nin bir başarısı oldu. Personelimizin ortaya koymuş olduğu performansa çiftçimiz de aynı şeklide mukabele etti. Hep birlikte Türkiye´ye örnek teşkil edecek bir Genel Kurul yaşandı. Başarıldı ve sonuçlandı. Allah´a şükür herhangi bir kimsenin burnu kanamadan herhangi bir problem olmadan yapılan bütün tahriklere rağmen, arzu edilmeyen külhanbeyi tavırlara rağmen çiftçimiz ve çalışanlarımız hiçbir şekilde rıza göstermediler. O tahriklere kapılmadan Genel Kurul´un düzeni bozulmadı. Güzellik içerisinde başlayan Genel Kurul güzellik içerisinde sonuçlandı. Bu hepimiz açısından gerçekten büyük bir başarı. Bu başarı hep beraber olduğumuz için sağlanıyor. Türkiye´de bu başarıyı bu şekilde gösterecek başka kooperatifler yoktur. Bu sadece bize özgüdür. Son yıllarda hep bu başarıyı ortaya koyuyoruz. Öyle ki yaşlısı genci, kadını erkeği ile yakından uzaktan bütün çiftçilerimiz gelip Genel Kurulumuza katılıyorlar. Bu Genel Kurul´a 12 bin yürür insan geldi. 17 bin beş yüz oy kullanıldı. Yönetici arkadaşlarımızla seçim ve Genel Kurul kararını verdikten sonra bazı toplantılar yaptık. Onlara dedim ki arkadaşlar bu seçim kararı verdik ama bizim amacımız seçimde birilerini mağlup etmek değil. Yarışta birilerini geçmek değil, bizim amacımız bütün Kayseri Pancar Kooperatifi´nin çiftçisinin birlik bütünlüğünü ortaya koymak. Onun gücünü dünya aleme göstermek olacaktır dedik ve Allah´a şükür gerçekten de bu iş başarıldı. Biz % 50 nokta bir ile seçimi kazanabilirdik. Bu bizim için hiçbir anlam ifade etmezdi. Seçimleri kazanmak önemlidir elbette ama çiftçinin güçlü desteği, güçlü bir şekilde sıra dağlar gibi yöneticilerin arkasında duruşu bizim için önemli ve anlamlıydı. Bu süreç tahlil edilmeye analiz edilmeye değer bir süreçtir. Türkiye´de böyle bir seçim, böyle bir kongre süreci yaşanmamıştır. Seçimle ilgili karar verenler ve seçilmek için ortaya çıkanlar hem seçmenin ayağına giderler, onlardan oy isterler. Biz emin olun buna fırsat bile bulamadık. Neden çünkü çiftçimiz bize gelip hayırlı olsun deme nezaketini ve anlayışı gösterdiler. O insanların bu sevgisi bu candanlığı bu yakınlığı bu işe sahip çıkması emin olun bize yerimizden kalkma fırsatı bile vermedi. Gitmek istesek bile dışarıya gidemedik.Çünkü o kasabadan bir heyet,bu bölgeden bir heyet peş peşe sabahtan akşama kadar heyetleri ağırlamak durumunda kaldık?
Başkan Akay sözlerinin sonunda yaşanan seçim sürecinin sosyolojik olarak incelenecek nitelik arz ettiğini vurgulayarak şunları kaydetti? ?Ben bu işin uzmanı insanlara şunu söylüyorum. Bizim bu seçim sürecimizin sosyolojik olarak incelenmeye ve siyasal açıdan da analize ihtiyacı var. Siyasi durum açısından da bunun analiz edilmesine ihtiyaç var. Çünkü böyle bir ortamı ben şimdiye kadar ne gördüm, ne duydum. Bunu bu sene biz yaşadık. Çiftçilerimiz bize yaşattılar. Bundan rahatsızlık duyanlar da oldu. Bizi kibirli gururlu olmakla itham edenler oldu. Ama söylenen bu ithamların hiç birisi bize hiçbir şekilde yakışmaz. Biz çiftçinin hizmetkarı olmaya talip olduk. Hep mütevazi olduk. Hep mütevazi olmaya da devam edeceğiz Allahın izni ile.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları