BASIN MÜZESİ PROJESİ KAMUOYUNA TANITILDI

BASIN MÜZESİ PROJESİ KAMUOYUNA TANITILDI

KGC BAŞKANI ALTINKAYA: “KAYSERİ’NİN BASIN TARİHİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ”

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulacak olan  basın müzesine ilişkin hazırlanan proje kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda konuşan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya hazırlıkları devam eden bu müze ile Kayseri’nin basın tarihinin gelecek nesillere aktarılacağını vurgulayarak “Basın çalışanlarının müzede sergilenebilecek materyallerini ücret karşılığı veya bağış olarak kabul edebiliriz. İnşallah Kayseri Basınına yakışır bir müze yapacağız” ifadesini kullandı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulacak olan basın müzesine ilişkin hazırlanan proje kamuoyuna tanıtıldı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ ve medya mensupları iştirak etti…                                   Toplantıda  konuşan Cemiyet Başkanı Altınkaya, açılacak müzeyle ilimizin  basın tarihini gelecek nesillere aktaracaklarının altını çizip, basın çalışanlarının müzede sergilenebilecek materyallerini ücret karşılığı veya bağış olarak alabileceklerini belirterek  şunları kaydetti…  "Kayseri Büyükşehir Belediyesi, eski Kayseri mahallesindeki bir konağı Belediye Meclisi kararıyla cemiyetimize Basın Müzesi olmak üzere tahsis etti. Bu müzede, matbaa makineleri, eski fotoğraf makineleri ve daktilo gibi mesleğimizin ve Kayseri basınının 110 yıllık tarihiyle ilgili veriler olacak. Tabii Kayseri basın tarihinde 29 Ağustos 1910'dan bu zamana 250 kadar gazete, radyo, televizyon ve dergi faaliyete geçmiş. Bu basın yayın organlarının ve çalışanlarının biyografisinin tanınması lazım. Gazetelerin arşivlerine ulaşılması gerekiyor. Arkadaşlarımız bununla ilgili çalışmalarını yaptı. Müzede sergilenecek materyallerin nerelerde duracağına ilişkin mimari düzen yapılacak. Niyetimiz, 4 Şubat'a yetiştirmekti ama zor gibi gözüküyor. Yine de bu tarihe yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Olmazsa mart veya nisan gibi bu müzeyi açma planımız var."

Başkan Altınkaya  sözlerinin sonunda  proje kapsamında daha önce ORAN Kalkınma Ajansı ile danışmanlık protokolü imzalandığını hatırlatmayı da ihmal etmezken,  ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ‘de böyle bir projede yer almaktan mutlu olduklarını vurgulayarak " Biz ajans olarak Kayseri’nin gerçekten gerek kültürel, gerek ekonomik ve gerek sosyal anlamda 100 yıldan daha fazla tarihini ortaya çıkaracak Basın Müzesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duymaktayım. Bu proje üç şey amaçlıyor. Bir tanesi bir asırdan fazla Kayseri basın tarihinin dijitalleştirilmesi. Bunun dijital hale dönüştürülmesi. Dijital versiyonunun müzede yayınlanması. Diğeri müzemizin tanıtımı için bir yol haritasının İletişim Fakültesinin sayın hocaları ile birlikte çıkarılması. Son olarakta müzenin önümüzdeki dönemlerde sürdürebilirliğinin sağlanması için nasıl bir strateji izlenmesinin ortaya çıkarılması. Bu projede üç amacı sayın hocalarımızın katkılarıyla ortaya çıkaracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." İfadesini kullandı...



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı