BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN "KAYSERİ'DE Kİ OLAYLAR BİR AVUÇ ÇAPULCUNUN İŞİ"

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında Kayseri'de Akil İnsanlar STK toplantılarını provake edenlere yüklendi. Erdoğan, yaşanan olayları "Kayseri'deki olayı bir avuç çapulcunun çirkin gösterilerine rağmen Kayseri halkın

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Reğcep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş İl Başkanları toplantısında çözüm sürecinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan çözüm sürecine büyük katkı sağlayacağını söylediği Akil İnsanlara da sahip çıktı. Erdoğan'ın gündeminde Akil İnsanlar İç Anadolu heyetinin Sivil Toplum Örgütleri toplantısında yaşananlarda vardı. Erdoğan, çözüm süreci adı verilen sürecin umut yolculuğu havasında devam ettiğini belirterek, "Akil İnsanlar Heyeti, 9'arlı gruplar halinde 7 coğrafi bölgemizde çalışmalarını sürdürüyorlar. MHP'nin ve CHP'nin ağır tahriklerine kimi zaman sözlü saldırı ve kışkırtmalarına rağmen heyetler şehirlerde büyük bir coşkuyla hatta çoğu zaman sevinç gözyaşlarıyla umut gözyaşlarıyla kucaklanıyorlar. İşte, önceki gün Hakkari'de heyeti halaylar, davullar, aynı zamanda sevinç gözyaşlarıyla karşıladılar. Ama Kayseri'deki olayı bir avuç çapulcunun çirkin gösterilerine rağmen Kayseri halkının tavrı olmadığını özellikle bilmenizi istiyorum. Çünkü Kayseri halkı bu heyeti muhabbetle karşılamış ve kucaklamıştır. Akil insanlar heyeti yanında sürece gönül verenlerin her manada desteklerini esirgemediklerine şahit oluyoruz" dedi. Erdoğan, çözüm süreci kapsamında Muhalefetin kışkırtma ve istismarlarının nasıl çözüyorsunuz,  terör bittikten sonra ne olacak soruları etrafında yoğunlaştığını söyledi.
 Erdoğan, "Birincisi,' diye soruyorlar. İkincisi,' diye soruyorlar. Dikkat edin CHP de MHP de bu iki soruyu sürekli gündeme getirerek bunlarla milletin zihnini bulandıracaklarını zannediyorlar. Milletim bu sürecin nasılı konusunda en başından itabaren defalarca açıklamalarımız oldu. Sürecin hassasiyeti özellikle de sabotaja açık olması bakımından 'nasıl çözdüğümüz' konusunda gereksiz münakaşalara girmek yerine tamamen işimize yoğunlaştık. Nasıl çözdüğümüz veya nasıl çözüldüğü konusunda kırmızı çizgilerimizi tekrar tekrar vurguladık. Bu kırmızı çizgilerin aşılmayacağını defalarca hatırlattık" şeklinde konuştu.

 



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı