BAŞBAKAN YILDIRIM :

BAŞBAKAN YILDIRIM :

?HIZLI TREN KAYSERİ´ YE DE GELECEK? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen ?Çevre Projeleri Açılış Töreni ?Başbakan Binali Yıldırım´ın katılımıyla gerçekleştirildi. Aralarında Kayseri milletvekilleri ve Büykşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in de bulunduğu yurdun dört bir yanından gelen davetlilere seslenen Babakan Yıldırım ?Kayseri´de hızlı tren gelecek? diyerek Kayserilileri sevince boğraken şehirlerin geleceği için çok önemli gördükleri çevre projelerinin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini kaydederek ?"Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Bey, çevrenin önemini, mübarek cuma gününün mehabetine uygun olarak, en güzel şekilde anlattı. Hiç ilave bir izahata gerek kalmadı." Değerlendirmesinde bulundu?
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ?Çevre Projeleri ?açılış törenine yurdun dört bir yanından yerel yöneticiler ve milletvekilleri iştirak etti? Ak Parti Kayseri milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Ak Partili İlçe Belediye Başkanlarının da hazır bulunduğu etkinliğin onur konuğu olan Başbakan Binali Yıldırım Türkiye´ye yakışan 120 tesisin açılışını gerçekleştireceklerini dile getirip, ?Hızlı tiren Kayseri´ye de gelecek? diye müjdeledikten sonra "AK Parti hükümetlerinin bir sıkıntısı var, iş çok, açılış için zaman yok. Onun için yüzer yüzer, 200´er 200´er paket, demet yapıyoruz öyle açıyoruz. Eskiden, o zayıf iktidarlar döneminde ´Ya bir şey bulun da açalım, bir çeşme yok mu? Bir şey bulun, oraya geleceğim.´ Valiyi, kaymakamı behuzur ederlerdi ama Allah´a şükür şimdi zaman yok. O kadar çok eser, o kadar çok proje var ki hamd olsun? ifadesini kullandı?.
Yıldırım, açılışı yapılan tesisler arasında, katı atık depolama ve arıtma tesisinden, temiz hava merkezine ve içme suyu şebekelerine varıncaya kadar birçok yatırımın bulunduğu, ayrıca 340 çevre temizlik aracının çeşitli belediyelere hibe edileceği bilgisini verdi.
Çevreye yapılan yatırımların ne ilk ne de son olduğunu, yatırımların devamının geleceğini belirten Yıldırım, AK Parti´nin çevre ve şehircilik konusunda farklı bir parti olduğunu vurguladı. Başbakan Yıldırım, çevreyi ve şehirciliği önemsediklerini, yıl içinde açılışlar yapmaya ve buna benzer eserleri millete kazandırmaya devam edeceklerini bildirdi. Antalya Finike, Çanakkale Bayramiç, Gümüşhane Köse, Mardin Nusaybin, Şırnak Silopi ilçe belediyelerinin çevre temizlik araçlarının anahtarını vereceklerini dile getiren Yıldırım, "Ama bununla sınırlı değil hepsini vermeye kalksak cumayı zaten kaçırırız, akşama kadar da bitmez." diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ise konuşmasında, bakanlığının şehircilik faaliyetlerinin yanı sıra çevre konusundaki çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti? Bakan Özhaseki, bugün aralarında katı atık bertaraf tesisi, atık su arıtma tesisi, kanalizasyon, içme suyu şebekesi, temiz hava merkezi, çevre düzenlemesi ve hizmet binası gibi birçok farklı birimin bulunduğu 120 tesisin açılışını gerçekleştireceklerinin altını çizidi?
Belediyelere 300 çevre temizlik aracı dağıtımı ile yine 20 bin civarında da çöp konteyneri hibesi yaptıklarını dile getiren Özhaseki, sanayi devrimiyle birlikte hızlı tüketimin arttığını ve bu nedenle atıkların da çoğaldığının da altını çizen Bakan Özhaseki şehirlerin büyümesiyle ortaya çıkan atıkların bir sorun oluşturduğuna dikkati çekerek "2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyar olacağı tahmin ediliyor. Böylelikle şehirlerimizin daha da büyüyeceği, atıkların daha da çoğalacağı bir ortamda eğer tedbirler almazsak gelecekte bizi felaketler bekliyor. Bu tahripkar tavır karşılığında da tabii ki tabiat bir takım tepkiler veriyor, dönüşü olmayan yaralar açıyor." Dedi?
Çevrenin ve tabiatın Allah´ın kendilerine "Emaneti" olduğuna işaret eden Bakan Özhaseki, "Emanete Hıyanet" edilmemesi gerektiğini vurguladı. Bakan Özhaseki, bakanlık olarak yaptıkları çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye´nin AK Parti iktidarı döneminde, katı atık, arıtma tesisleri noktasında, kanalizasyon ve buna benzer çevre kirliliğini önleme noktasında nerelere geldiğimizi tek tek sıraladık. Büyük bir hızla da devam ediyoruz. Şu anda arıtma suyu noktasında yüzde 80´lerdeyiz. 2023´e kadar evlerimizden attığımız bütün kirli suları tabiata verecek şekilde plan yaptık, her sene en az 150 kadar atıksu arıtma tesisi yaparak tamamlayacağız. Katı atıkta da hava kirliliğinde de aynı şekilde düşünüyoruz. Bütün hesaplarımızı 2023´e göre yaptık. İnşallah hepsini başaracağız."
Konuşmasının sonunda açılışa katılanlara teşekkür eden Bakan Özhaseki, tesislerin hayırlı olması, gelecek dönemlerde yapılacaklarla Türkiye´nin tertemiz bir ülke haline gelmesi temennisinde bulundu.
Törene, Başbakan Yıldırım´ın eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun, Çiğdem Karaaslan ve Erol Kaya ile milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı. 



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi