BARO BAŞKANI DURSUN AVUKATA SALDIRIYI KINADI

BARO BAŞKANI DURSUN AVUKATA SALDIRIYI KINADI

“SALDIRGANLAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK”

Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun basın açıklaması gerçekleştirerek geçtiğimiz hafta içinde Kayseri Adliyesinde bir avukata yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıyı kınayıp, son zamanlarda hukukçulara yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek "Yapılacak saldırı ve müdahaleler en ağır şekilde cezalandırılacak" ifadesini kullandı.

Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun ve meslektaşları baro hizmet binası önünde kameraların karşısına geçerek avukatlara yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadılar.

Baro Başkanı Dursun hukukçulara yönelik saldırıların gün geçtikçe artığını vurgulayarak başladığı sözlenin devamında " Özellikle belirtmek isteriz ki; bu tür olaylarla hak arama iddiasında bulunulamaz. Tam tersine bu tür olaylara karışanlar kendilerince haklı bile olsalar kanun önünde haksız duruma düşecekler ve ağır müeyyideler ile karşılaşacaklardır. Bilinmesini isteriz ki; bu tür davranışların tamamı hak arama özgürlüğüne müdahale, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, görevi yaptırmamak için direnme, yargı görevleri yapanlara karşı çok çeşitli nitelikli suçlara neden olacak olup, bu suçları işleyenlere karşı hem tutuklama, hem adli kontrol kararları hem de kamu davaları yürütülecektir, yürütülmektedir. Bu tür saldırıların tamamını kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Dursun sözlerinin devamında Kayseri Adliyesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan saldırı olayına da parantez açarak " Kayseri Barosu olarak bu tür saldırıların her zaman karşısında, hakkın ve meslektaşlarımızın ise her zaman yanında olduk. Bundan sonrada tüm meslektaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Hukuk sistemi toplumsal huzuru ve kamu düzenini sağlamak için bu tür suçlara karşı çok ağır ve özel nitelikli düzenlemeler yapmış olup hak arayan vatandaşlara, şahide, bilirkişiye, yargı çalışanlarına, Cumhuriyet savcılarına, avukat ve hakimlere karşı yapılacak saldırı ve müdahaleler en ağır şekilde cezalandırılacaktır" ifadesini kullandı.

Baro Başkanı Dursun sözlerini noktalarken Baroların Genel Kurullarının iptal ertelenmiş olmasına da tepki göstererek “Kanunla belirlenen baro seçimlerinin iptal edilmesi tam bir hukuksuzluk, tam bir kanunsuzluktur” şeklinde konuştu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi