BARO KADIN HAKLARI KOMİSYON BŞK. YİĞEN,

BARO KADIN HAKLARI KOMİSYON BŞK. YİĞEN,

?TBMM´NİN YARISI KADINLARDAN OLUŞMALI?

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyeleri Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ata´nın manevi huzurunda bir araya gelerek kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin Cumhuriyetin en büyük kazanımı olduğunu vurgulayıp ?Artık Meclis´in yarısının hatta yarısından daha fazlasının kadın milletvekillerinden oluşmasının zamanı gelmiştir? ifadesini kullandılar?

Kayseri Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyeleri Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin yıl dönümü vesilesi ile tertipledikleri kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Atatürk Anıtı´nda buluşarak çelenk sunup saygı duruşunda bulundular?

Komisyon Başkanı Avukat Safiye Yigen bugünün Türk kadınına siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı tanıyan Anayasa değişikliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde kabul edilişinin 84. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak "Kadınlara haklarının verilmesi Cumhuriyet´in en önemli kazanımlarındandır. Artık Meclis´in yarısının hatta yarısından daha fazlasının kadın milletvekillerinden oluşmasının zamanı gelmiştir. Bu da ancak hemen her konumda hakim olan bazı kadını kısıtlayıcı kuralların sökülüp atılmasıyla mümkün olacaktır. Ayrıca topluma ve devlete hakim olan erkek öncülüğünün de ortadan kaldırılması gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu?

Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av.Yiğen "Bugün Türkiye Cumhuriyeti´nde son derece akademik kariyere sahip profesörlerin bile ´Ben kadına oy vermem´ cümlelerinin sarf ettiğini görmekteyiz. Kadının sosyal, ekonomik düşünce ve siyasi alanlarda ne denli önemli katkılarının olduğu unutulmamalıdır" ifadesini kullandı?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da