BARO BAŞKANLIĞI´NDAN SEMİNER

BARO BAŞKANLIĞI´NDAN SEMİNER

TEMEL ÖZGÜRLÜKLERE BİREYSEL OLARAK NASIL BAŞVURULUR? ..

Kayseri Baro Başkanlığı´nca tertiplenen ve Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Barolara Birliği İnsan Hakları Danışma Kurulu Üyesi Yrd. Doç.Dr. Erdem İlker Mutlu´nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde ?Temel Hak ve Özgürlüklerde Bireysel Başvuru Yolları ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi´ne Bireysel Başvuru´ konulara mercek altına alınarak irdelendi? Seminerin açılış konuşmasını yapan Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun medya mensuplarına serzenişte bulunarak ?Bu noktada basınımıza da büyük görevler düşmektedir. Masumiyet kaidesini kimse unutmamalıdır.? İfadesini kullandı?
Kayseri Adliye Sarayı Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Kayseri Baro Başkanı Av. Cavit Dursun, hukukun üstünlüğünü, hukuk devleti ilkesini, kuvvetler ayrılığını, yargı bağımsızlığını ve yargının olmazsa olmazı olan savunmanın önemine her zaman vurgu yaptıklarının altını çizip ?Hukuk ve yargı olmadan haklarımızın, özgürlüklerimizin olmayacağı, nefes alamayacağımız ortadadır. Hukuk itibarımız, onurumuz, şerefimiz için lazımdır. Bugün Türkiye´nin son yıllarda geçtiği süreçlerde daha gözaltılar olmadan yaşanan intiharları, insanların onurları, şeref ve haysiyetleri için canlarından bile vazgeçtikleri görüldükçe aslında her birimizin yaptığımız mesleğin, içinde bulunduğumuz mesleğin ne kadar önemli olduğunu anlamamız lazım? değerlendirmesinde bulundu?.
Sözlerinin devamında OHAL´in bir fırsatçılığa dönüştürülmemesi gerektiğini kaydeden Dursun, bu konuda herkese büyük görevler düştüğüne dikkat çekerek ?Biz bu süreçte her zaman söylediğimiz gibi 15 Temmuz´dan sonra ilan edilen OHAL, bir fırsatçılığa, muhalifleri sindirmeye, başka amaçlara çevrilmemeli konu sadece bu terör örgütünün ve bu haince girişimin devletimiz ve milletimiz üstünde açmış olduğu yaraları giderme, kurum ve organlarımızı tamir anlamında kullanılmalıdır. Yapılacak olan soruşturma ve kovuşturmalarda bu terör örgütünün haince işi sulandırma, sayıyı, mağduriyetleri artırarak kendi kriptolarını gizleme, içerideki sayıları bir şekilde artırarak toplumsal alt yapı sağlama işine girilmemesi gerekmektedir? ifadesini kullandı?
Baro Başkanı Av. Cavit Dursun, konuşmasının devamında medya mensuplarına da serzenişte bulunarak ?Bu noktada basınımıza da büyük görevler düşmektedir. Masumiyet kaidesini kimse unutmamalıdır. Hastane köşelerine kurulan kameralarla, yapılan çağrılarla gidip de boy boy fotoğraflar çekerek hemen yalan yanlış, ilgili ilgisiz, konu ney, nereden gelmiş nereye gidiyor hiçbir bilgisi yok, yazacaksın. Kardeşim gün gelir seni de yazarlar? diye konuştu? SESLİ KESİT
Seminer Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem İlker Mutlu´nun ?Temel Hak ve Özgürlüklerde Bireysel Başvuru Yolları ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi´ne Bireysel Başvuru´ konularında yaptığı bilgilendirme ile son buldu?
HABER : C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor