BAKKALA GİDERKEN OLİMPİYATLARA GİDİYOR!

BAKKALA GİDERKEN OLİMPİYATLARA GİDİYOR!

Küçük yaşlarda bakkala ekmek almaya gönderildiği zaman annesi tarafından hızı keşfedilerek spora yönlendirilen milli atlet Gamze Bulut, olimpiyatlarda 1500 metrede koşacak.

Küçük yaşlarda bakkala ekmek almaya gönderildiği zaman annesi tarafından hızı keşfedilerek spora yönlendirilen milli atlet Gamze Bulut, Londra Olimpiyatları'nda atletizm 1500 metrede madalya için koşacak.

 

BULUT “ÇOCUKKEN HEP BENİ SEÇERLERDİ”

 

Türkiye adına Londra'da atletizm 1500 metrede koşacak 20 yaşındaki Gamze Bulut, yaklaşık 9 aydır Kayseri'de sürdürdüğü olimpiyat hazırlıklarının verimli geçtiğini söyledi. Atatürk Spor Kompleksi atletizm pistinde çalışmalar yapan spor lisesi mezunu Gamze, Kayseri'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nda okumak için başvuru yaptığını anlattı.

 

Ailesinin iki çocuğundan biri olan Gamze, sporu ve atletizmi çok sevdiğini ifade ederek, şunları kaydetti, “Atletizme küçük yaşlardan itibaren ilgim vardı. Zayıf, ince bir fiziğe sahiptim. Bundan dolayı çok hızlı koşardım. Sokak aralarında oyun oynardık. Erkeklerle oynadığımız zaman genelde ağabeyler hızımdan dolayı beni seçerdi. Herkes tarafından hızlı olduğum bilinirdi. Arkadaşlarım da hızımı fark etmişlerdi. Fakat ilk hızımı keşfeden annem oldu. Annem ekmek almam için hep beni bakkala gönderirdi. Çok hızlı koşardım, bakkaldan ekmeği alıp gelirdim. Bakkaldan hızlı gelmeme annem şaşırırdı ve bana 'Nerede bakkal açıldı, neden bu kadar hızlı gelip gidiyorsun anlayamıyorum' derdi. Annemin bana çok desteği var. Atletizmde başarılı olmam için büyük katkı verdi. Her zaman yanımda yer aldı.” şeklinde konuştu.

 

Yaklaşık 1 yıldır olimpiyatlara hazırlandığını vurgulayan Gamze, yarışmayı büyük bir heyecanla beklediğini belirtti. Milli atlet, “Olimpiyatlarda bin 500 metrede ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Türk halkı için antrenörümle beraber elimizden geleni yapacağız. Olimpiyatlarda önümde seçme yarı final ve final var. İnsanlar 4-5 sene olimpiyat için uğraşıyor. Biz sadece 9 ayda bu duruma geldik. İlerde neler olur bilemiyorum ama çok umutluyum. İnşallah ülkeme güzel sonuçla dönerim. Bana destek olan başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’