BAKANLAR MANİSADA İFTAR AÇTI

BAKANLAR MANİSADA İFTAR AÇTI

301 işçisinin hayatını kaybettiği Manisa’nın Soma ilçesinde Ramazan’ın ilk iftarı iki bakanın katılımı ile gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 301 maden şehidini

İftar öncesi her iki bakanda tüm masaları tek tek gezerek ailelerle dertleşti. Şehit ailelerinin masalarında Ramazan’ın ilk iftarını okunan ezanın ardından yapan bakanlar daha sonra ailelere hitaben birer konuşma yaptılar.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Burada bize emanet edilen var. Bir önceki Ramazan aramızda olup da şimdi olmayanlar var. Türkiye tarihine kazınmış çok önemli bir acı var. Acılarınızı biz nebze hafifletmeye çalışmaya geldik. Her birinizin bunu yüreğinde hissettiniz. Burada yaşananlar her birimizi derinden yaraladı. Şuana kadar yaptıklarımız ve yapacaklarımızla bir nebze olsun hayta sevdiklerinizle devam ettirebilmeyi güçlü olmayı temenni ediyoruz. Dedi. Yıldız şöyle devam etti. Hatta birçok olay başımıza geliyor. Kömürün hiç kimsenin hayatı kadar önemli olmadığını biliyoruz. Ekmek kapımızın iyileştirilmesi için çalımlar devam ediyor. Esnaf ziyaretlerini yaparken işçi kardeşlerimizde yanımıza geldi. Savaştepe’den Kınık’tan Soma’dan buraya gelen kardeşlerimiz. Biz Kömürü çıkarmak istiyoruz. O şartlar yerine gelirse bunu yapacağız. Şartlar yerine gelmezse olmayacak. Bir takım kanuni düzenlemeler var. Bu siyaset üstü bir mesele. Bir kısım hakların ihdası, bazı haklardan yararlanamama konularına açıklık getirmek istiyoruz. İftar vakti bunlara değinmeyeceğim. Kardeşinin hüznünü kendi hüznü gibi hissedenler millettir. Biz yüzyıllardır aynı acıları aynı sevinçleri paylaştığımız için milletiz. Alın teri döken kardeşlerimiz şehir oldu. biz onların kömür karalarını şerefimiz bildik haysiyetimiz bildik. İstemediğimiz bu acılar bizi birbirimize daha da yakınlaştırdı. Geçen yıl beraber iftar yaptığımız arkadaşlarımıza şunu söyledim onların kazandığı paranın alın terini hepimizinkinden daha kıymetli olduğunu söyledim. Sizin kazandığınız paraların bizden daha helal olduğunu biliyoruz. Bu ateş sönmeyecek ama hafifletmeye çalışacağız. Ben buraya samimi olarak bildiğim Sayın Başbakanımızın selamlarını getirdim ve onların da Ramazan’ınızı tebrik ettiğini ve selamlarını getirdim. Bundan sonraki madencilik hayatında Allah kaza bela vermesin Allah acılar vermesin. Allah sizi iyin günlerde bir araya getirsin dedi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı