Bakanı Akar: “Ermenistan arşivlerini açıp baksın”

Bakanı Akar: “Ermenistan arşivlerini açıp baksın”

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1.sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, Kayseri Üniversitesince tertiplenen ‘ Ermeni Meselesi Üzerine’ konulu konferansta yaptığı değerlendirmede Ermenistan’ın, Türkiye gibi arşivlerini uluslar arası ölçekte açması ve çıkacak sonuçlara tahammül göstermesi gerektiğini vurgulayıp, bu teklife henüz yanıt alamadıklarını ifade etti. 

Kayseri Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Milletvekili adayı Hulusi Akar, Büyükşehir Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, KAYÜ rektörü Kurtuluş Karamustafa, AK Parti Milletvekili adayları, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.             

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa Türk milletinin bin yılı aşkın bir süredir bu topraklarda yaşadıklarını hatırlatıp;  bu zamana kadar kimsenin diliyle, diniyle, ırkıyla uğraşmadıklarının altını çizdi.                           

Ermeni Meselesi’ konferansında açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ da ABD Araştırma Heyetlerinin ve İstanbul’daki ABD yüksek komiserinin Anadolu’da   yaptığı   incelemelerin   sonucunda   kendi ülkelerine gönderdikleri raporlarda “Ermeni soykırımı diye bir olayın meydana gelmediği ve Ermenilerin çok sayıda Türk’ü katlettiği” bilgi ve belgelerine rağmen raporların görmezden gelindiğini kaydetti.                                                              

Sözlerinin devamında Ermenistan’ın, Türkiye gibi arşivlerini uluslar arası ölçekte açması ve çıkacak sonuçlara tahammül göstermesi gerektiğini ifade eden Bakan Akar, bu teklife henüz yanıt alamadıklarını belirtti.                                                                              

Sözlerinin sonunda Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki kalıcı barış sağlanması noktasında her türlü çabayı sağladıklarına da dikkat çeken Bakan Akar “İki devlet tek millet anlayışında olduğumuz Azerbaycan’ın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir” ifadesini kullandı. 

Etkinliğin sonunda Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa şükranlarının ifadesi olarak Bakan Akar’a plaket takdim ederek konuklarını uğurladı.     

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı