Bakan Varank Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ı da ziyaret etti

Bakan Varank Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ı da ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği ilimizde Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Ak Parti İl Başkanlığını da ziyaret edip yurt genelinde emsal teşkil etmesi beklenen Kayseri Model Fabrikası’nın da açılışını gerçekleştirdi. 

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzer haftanın ilk mesai gününü ilimizde geçiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank  Kayseri 1. Organize Sanayi Başkanlığını ziyaret edip Türkuaz Seramik Firması’nın yeni fabrikasını hizmete açtıktan sonra Kim Teknoloji firmasını da ziyaret edip yetkililerden çalışmalara dair bilgi aldı.                                 

Bakan Varank ve beraberindeki ilimiz protokol üyeleri Kayseri Sanayi Odasının öncülüğünde bir çok paydaşın ortak çabası ile kurulan ve ilimizde sanayi – üniversite işbirliğine katkı vermesi hedeflenen Kayseri Model Fabrika’nın da resmi açılışını gerçekleştirip yurt genelinde örnek teşkil etmesini temenni etti.                                                                               

Daha sonra Kütahya Seramik’in yeni fabrikasını da hizmet açan Bakan Varank devletin özel sektöre destek verip, önünü açtığının altını çizip,  Türkiye’nin seramik üretiminde beş sene içerisinde dünya  birinci olacağına dikkat çekerek şöyle konuştu. ‘’Devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı. Devlet özel sektörün önünü açar, yatırımcının önünü açar, desteklerini verir. Özel sektörde dünyayla rekabet edecek ürünleri üretir, Türkiye ekonomisi böyle kalkınır. Biz buna inanıyoruz, politikalarımızı da ona göre düzenliyoruz. Seramiğin bir numarası İtalya gözüküyor ancak 5 sene içerisinde seramiğin bir numarası Türkiye olacak.  Biz bunu başarabiliriz, bunu yapabilecek kabiliyetimiz var.  İnşallah bugünleri de görmüş olacağız. Sadece seramikte üretmiyoruz, bakın bugün seramik makinalarını yurt dışına ihraç eden fabrikalarımız da var. ‘’                                 

Kütahya Seramik Yönetim Kurulu başkanı Erkan Güral 240. mağazalarını Kayseri’de açmalarının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek ‘’ Türk sanayisine güveniyoruz, bu güven sayesinde en kritik dönemlerde yatırım yapmaktan ve istihdam oluşturmaktan vazgeçmeyeceğiz’’ değerlendirmesinde bulundu.                                                                                

Konuşmaların ardından NG Kütahya Seramik Mağaza açılışı ve yeni fabrika yatırımının imza töreni yapıldı.                                                                               

Bakan Varank bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği ilimizde Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Ak Parti İl Başkanlığını da ziyaret edip istişarelerde bulunarak ilimiz sanayiinin talep ve şikayetleri konusunda bilgiler aldı.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik