BAKAN TANER YILDIZ PROJE İMZA TÖRENİNE KATILDI

BAKAN TANER YILDIZ PROJE İMZA TÖRENİNE KATILDI

İpek Mobilya ile Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “İpeksi Dokunuşla Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller-Hedef 2020 Olimpiyatları” projesinin protokolü törenle imzalandı. Törende konuşan bakan Taner yıldız suça itilmiş y

İpek Mobilya ile Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “İpeksi Dokunuşla Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller-Hedef 2020 Olimpiyatları” projesinin protokolü törenle imzalandı. Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kocasinan belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici, İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, davetliler, antrenörler ve sporcular katıldı.

 

       Toplantıda konuşan İpek mobilya yönetim kurulu Başkanı Saffet Arslan, sosyal sorumluluğumuzu, bulunduğumuz şehirde hiç olmazsa imkanı kısa olarak düşündüğümüz kenar mahallede yaşayan çocuklarımıza bir ilgi gösterelim istedik dedi.  Arslan şöyle devam etti.      Kayseri’miz yardımsever şehrimiz binalar yapmamız lazım araçlar temin  etmemiz lazım elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz farklı bir proje kenar mahalle çocuklarımızı imkansızlıklarını hesaba katarak onları spor programı çerçevesinde yetişmelerine hayata katılmalarına normalleşmeye dahil etmek adına ilgilenmemiz gerekiyordu bunu bir borç olarak görüyorduk bu faaliyetimizde gördük ki kurum ve kuruluşlarımızın da ilgisi az değil.  başta sayın valimize ve emniyet müdürümüze bu projeye ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum bu çocukların bir kısmının yaşı 7-14 yaş arasında bu çocuklardan olimpiyatlarda derece almalarını hedefliyoruz  ama 8-18 yaş arasındaki bir kızım suça bulaşmış olanlarının da ıslahı çalışmalarını hedefliyoruz ayrıca bu çocukların aileleri ile de görüşerek birlikte topluma kazandıracağız dedi.  Arslan, hedefimiz 2000 çocuğumuzu 2020 olimpiyatlarına  yetiştireceğiz bu sene 500 tane çocuğumuza eğitim vermek istiyoruz fakat bu zamana kadar 1500 çocuğun talebi var bu sene 500 barajını aşacağız diye konuştu.  yapacağımız çalışmada okuma çalışması da yapacağız bu çocuklarımız normal hayata kavuşunca toplumun içinden biri haline gelecekler ve bu çocuklarda diğer çocuklara yardım edecekler diye ümit ediyoruz biz iş adamları bu konulara biraz daha eğilmemiz gerekiyor bu toplum bizim diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

    Vali Orhan düzgün’de konuşmansa polis haftasını kutlayarak başladı. Düzgün, istatistiklere göre suçluların yaklaşık % 40 ‘ı genç yaştaki vatandaşlarımızdan oluşuyor bu nedenle suça eğilimli  olan genç çocuklarımızı o ortamlardan uzaklaştırarak bu proje ile sportif olarak gençlerimizi olimpiyatlara hazırlamamız son derece önemli dedi. Düzgün projeye destek veren ipek mobilya yönetim kurulu başkanı Saffet Arslan’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

             Toplantıda konuşan Bakan Yıldız, suça itilmiş ya da suç mağduru olmuş, sokakta kalan, uyuşturucu bağımlısı çocukların ve gençlerin sokaktan kurtarılması, topluma kazandırılması için bu tip projelerin çok faydalı olduğunu bildirdi. Bakan Yıldız,  şöyle devam etti.“Başbakanımızla Soçi’deki olimpiyatlara gittiğimizde biz Türkiye olarak olimpiyatlarda 8 sporcuyla temsil edildik. Bizim nüfusumuzun çok azına sahip olan bir ülke ise bizden çok daha fazla sporcuyla katıldı. Biz bu çocuklarımıza sahip çıkarak sporcu olarak yetiştirmeli ve olimpiyatlara çok daha fazla sporcuyla katılmalıyız’’ dedi.

 Bakan Yıldız, “Toplumumuzun bir yarasını, bir tehdidini fırsata dönüştürmüş oluyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çocukların suçtan korunması ve sokaktan kurtarılması anlamında pek çok projeleri var. Hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla bu projeler hamdolsun iyi bir şekilde yürütülüyor. Çocuklarımızın ev ortamında yaşamlarını sürdürmesi için çocuk bakımıyla ilgili 530 liralık destek sağlıyoruz. Koruyucu aile konusunda Kayseri nüfusuna bakıldığında Kayseri bir numara’’ diye konuştu.

        Törende daha sonra işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan imzalarken, Bakan Yıldız ve Vali Düzgün de şahit olarak imza koydu.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik