BAKAN TANER YILDIZ AUTOMECHANİKA FUARI'NDA.

BAKAN TANER YILDIZ AUTOMECHANİKA FUARI'NDA.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açılışı yapılan Automechanika İstanbul ve Petroleum İstanbul fuarları, 4 gün boyunca yurtdışı ve yurtiçinden çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Eş zamanlı olarak düzenlenen iki fuarı, toplam 43.812 ki

Fuara en büyük katılım, Almanya ve Çin’den oldu. 2001 senesinden itibaren fuara katılıp ve çok büyük ilgi gösteren bir diğer ülke ise, İtalya. Üretimlerinde öncelik olarak inovasyona önem veren İtalya’nın katılımcı sayısı bu yıl iki katına çıktı. Fransa, İngiltere, Singapur, Avusturya, Hırvatistan, Hindistan, Pakistan ve Tunus’un İlk defa milli katılım gösterdiği fuara, Renault Mais de yeni aracı Renault CLIO Sport Tourer’ın lansmanı ile katıldı.
Katılımcılar memnun ayrıldı !!
Lubral, Lubricantes de America, S.A. de C.V. Meksika Milli Katılım Üyesi Günter Gasparri (İhracat Müdürü) fuarla ilgili izlenimlerini;  “Automechanika Istanbul bizim için oldukça başarılı bir fuar oldu. Şu anda iki Türk iş ortağı ile sözleşmeleri bitirmek üzereyiz. Özellikle yakın doğudan birçok yeni bağlantılar kurduk ve gelecekteki projelerimiz için önem taşıyan bir Alman şirketi ile tanıştık. Uzun yıllardır Automechanika Frankfurt’un katılımcısıyız ve Automechanika İstanbul’a tekrar katılımcı olarak mutlaka geleceğiz.” şeklinde açıkladı.
İsveç JOSAM AB Pazarlama Müdürü Morgan Tisbo ise;  “JOSAM ağır araçlar için rot ayarı, indüksiyon ısıtma sistemleri ve doğrultma ekipmanları üreticisidir. Automechanika Istanbul Fuarı’nın bir parçası olmaktan mutluluk duyduk ve bizim için büyük bir başarıydı. Şirket olarak İsveç’ten katıldık ve fuarda standımızı temsilcimiz olan TATKO OTOMOTİV ile paylaştık. En yeni rot ayar sistemlerini, JOSAM i-track’i, indüksiyon ısıtma sistemlerini canlı performans ile ziyaretçilerimize sunduk. “ diyerek, memnuniyetini dile getirdi.
Fuarı ziyaret eden Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic‘in de katıldığı bir törenle, AC Serbia (Sırbistan Otomotiv Birliği adına) Igor Vijatov ile Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Aleksandar Medjedovic’in imzalarıyla, Sırbistan ve Türkiye arasında bir bildiri imzalandı. Bildirinin içeriği Türk-Sırp Otomotiv Endüstrisinin geliştirilmesi, kendi içindeki gelişmelerle sektörün desteklenmesi ve eski Yugoslavya Ülkelerinin (Slovenya, Makedonya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Karadağ ) Automechanika İstanbul 2014’e katılımını teşvik etmek için gerekli tanıtım ve işbirliğinin yapılması karara bağlandı.
Fuara katılan markalar arasında, BOSCH, Türk Henkel, Mirka (Finlandiya) yer aldı. Çin, Kore ve Taiwan’dan çok bilinen önemli markalar ve firmalarla üst düzey bir katılım gerçekleştirdi. WESTLAKE, CHEZHOU, BAOFENG, RUILI, RUIZHOU, bunlardan en önemlileri arasında yer aldı. Fuara ülke olarak katılan İran’ın, en önemli firmalarından biri olan Subco da fuarda büyük ilgi gördü. Ayrıca, İspanya, Polonya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Hırvatistan önemli ve Sırbistan da önemli firmalarla fuara katılan ülkeler arasında yer aldı.
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği TAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuar Komitesi Başkanı Hayri Kaya fuarın olumlu sonuçlarına ilişkin düşüncelerini şöyle dile getirdi. “Automechanika İstanbul Fuarı’nın düzenlendiği ilk yıl olan 2001’de 11 TAYSAD üyesi toplam 395 m2 yer alırken,  bu yıl yaklaşık 3 bin 500 m2’lik bir alanda 57 üyemiz ile birlikte fuara katıldık. Automechanika İstanbul Fuarı, yeni ürün ve teknolojilerin sunulmasında, yerel ve bölgesel iş geliştirme fırsatlarının yakalanmasında, OEM ve aftermarket faaliyetlerinin geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır.  Bu yıl Meksika'nın Partner Ülke olarak fuarda yer alması da fuara yeni bir boyut kazandırdı. Fuar boyunca Meksika, ABD, İspanya, İtalya, Fransa, Sırbistan, İran gibi ülkelerin temsilcileriyle bir araya gelerek olası işbirlikleri üzerinde duruldu.“
Finansal büyüklüğü 125 milyar TL’ye ulaşan Türkiye akaryakıt, LPG ve madeni yağ sektörlerini temsil eden Petroleum İstanbul Fuarı’nda da sektörün dev firmalarının katılımıyla büyük bir buluşma yaşandı. Firmaların en üst düzey yönetimle yer aldığı fuarda, özellikle bayiler için bilgilendirici panel ve konferansların yanı sıra, eğlendirici etkinlikler de düzenlendi.
11. Uluslararası Petroleum İstanbul Fuarı’na, petrol, LPG, madeni yağ ve ekipman sektörlerinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı 200’ü aşkın firma katıldı. Petrol Ofisi, Opet, Shell, Lukoil gibi birçok firma fuarda ürünlerini tanıttı.
Otomotiv Yan Sanayinin önemli buluşması haline gelen Automechanika İstanbul Fuarı bundan sonra her yıl periyodik olarak ziyaretçi ve katılımcılarını aynı çatı altında buluşturmaya devam edecek olup önümüzdeki yıl 10 - 13 Nisan 2014 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları