BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN ÖZHASEKİ’YE

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN ÖZHASEKİ’YE

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kayseri programının öğleden sonraki bölümünde Antalya'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye “Geçmiş Olsun” ziyarette bulunup, Yamula Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kayseri programının öğleden sonraki bölümünde Safa Camii’nde kıldığı ‘Cuma Namazı’ sonrası ilimizi protokol mensupları ve Ak Parti Kurmayları ile yenilen öğle yemeği ile start verdi.

Antalya’nın Serik ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu burnu kırılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'ye Kayseri'de Erenköy Mahallesi'ndeki kızının evinde ziyaret edip, sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Genel Başkan Yrd. Özhaseki ‘de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade edip, şükranlarını sundu.

Pakdemirli, Kayseri'de Yamula Baraj Gölü'ndeki su ürünleri tesislerini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi edilen 3 şahin ve 1 çakalı Yamula Baraj Gölü kenarında doğaya salıveren Pakdemirli, yabani hayvanlar için de çevreye marul, havuç, buğday, lahana ve ot bıraktı.

Pakdemirli, daha sonra tekneyle baraj gölüne açılarak kafeslerde bulunan balıkları inceleyip, yem attı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Pakdemirli, Kayseri ziyareti kapsamında Yamula Baraj Gölü'nü incelediklerini belirtip, bölgenin sulanması kapsamındaki çalışmalara değinerek "Kabala Seyfe Sulaması kapsamında ileriye yönelik bu bölgenin sulanması çalışmalarını yerinde izleme imkanına sahip olduk. Bu bölgede yaklaşık 110 bin hektarlık alan sulanabilecek, sulama projeleri bittiği zaman. Bölgenin kalkınmasına ve refahına çok ciddi katkısı olacak." şeklinde konuştu.

Pakdemirli, Yamula Barajı'nda üretilen su ürünlerinin yurt dışına ihraç edildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Özellikle Yamula Barajı'ndaki su ürünleriyle ilgili Japonya'ya, Çin'e dahi ihraç edilen ürünleri, somon balıklarını da gördük ve yerinde inceledik. Özelikle su ürünlerinde Türkiye ciddi atılımlar gerçekleştirmekte ve bugün itibarıyla 1 milyar dolar ihracatımız var. Bunu hükümet olarak 2023 itibarıyla 300 bin tondan 600 bin tona, ihracatımızı da 1 milyar dolardan 2 milyar dolara çıkarma gayreti ve hedefi içerisindeyiz. Bu anlamda buradaki çalışmaları çok değerli buluyorum. Bölge ekonomisine de çok ciddi katkıları var. Buradaki alanın da genişletilmesi konusunda koruma kullanma dengesi çerçevesi içerisinde arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar." .

Pakdemirli, konuşmasının ardından dümenine geçtiği tekneyi bir süre kullandı.

Bakan Pakdemirli akşam saatlerinde Ak Parti İl Başkanlığı ve Büyük Şehir Belediye Başkanlığınıda ziyaret edip bilgi aldı. Bakan İdlip Şehidi Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak’ın ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdikten sonra ilimizden ayrıldı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"