BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN HIZLI TREN MÜJDESİ

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN HIZLI TREN MÜJDESİ

Bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret edip meclis salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında ülke ve ilimiz gündemine dair değerlendirmelerde bulundular.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç konuklarını Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde karşıladı.  Çiçeklerle karşılanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ve beraberindeki heyetin, Büyükşehir Belediyesi ziyareti Başkanlık makamında gerçekleşti.

Başkan Büyükkılı’ın, yapılan ve yapılacak olan proje ve yatırımlarla ilgili verdiği bilgilerin ardından gerçekleşen basın açıklamasına bakanların yanı sıra Vali  Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak ve ilçe belediye başkanları ile üst düzey yetkililer de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, açılış konuşmasında 17 Aralık 2016’da 5 yıl önce Kayseri’de hain terör saldırısında şehit olan 15 askeri rahmetle anarken, gazi olan 54 askere de bir kez daha geçmiş olsun dileklerini sunup konuklarını bir kez daha selamladı  “Kayseri’miz için, inşallah şehrimiz için çok önemli açıklamaların söz konusu olduğuna inanarak, bizleri seven, güvenen ve bizlerin hizmet etmesine vesile olan Kayserili hemşerilerimize saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. Burada bizler, Ankara’da değerli bakanlarımız, milletvekillerimiz bu çalışmalarımıza desteklerini esirgemezken, her zaman bizim yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan saygılarımı ve minnetlerimi iletiyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Özhaseki’ de “Doğru yolda, inançla, azimle hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah utandırmasın. Bugün çok mutlu, keyifli günümüz. Sayın bakanımızın açıklayacağı konular ile mutluluğumuz biraz daha katlanacaktır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” değerlendirmesinde  bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise ilimizde geçen sene atılan temellerin bitmekte olduğunu, yeni çalışmaların başladığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kısa sürelerde projelerin ilerlediğine dikkat çekerek  şunları kaydetti. “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu projeleri adım adım takip ettiğini, adeta gün ve gün takip edip, rapor aldığını, bilgi aldığını, herhangi bir tıkanıklık olduğu zaman tıkanıklığın giderilmesi için her türlü yetkiyi kullandığını bilmenizi istiyorum. Bu aşamada Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Eserlerin Kayseri’mize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Daha sonra Kayseri için müjdeli haberleri vermek üzere kürsüye davet edilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye’nin kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden biri olan Kayseri’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip,  Anadolu’nun gözbebeği Kayseri’de yoğun bir programları olduğunu belirip herkesin merakla beklediği Hızlı Tren konusunda şunları kaydetti.  “Kayseri havalimanı yeni terminal binasında incelemelerde bulunduk. Kayseri Anafartalar-Şehir Hastanesi YHT Gar Tramvay Hattı ilk ray kaynak törenini gerçekleştirdik. Sizlerle Kayseri-Yerköy hızlı tren projemizin bilgilerini paylaşmak için huzurlarınızdayım. Kayseri devam eden önemli projelerimizi sizlerle paylaşacağım. Yerköy-Kayseri hızlı tren demiryolu projemizin uzunluğu 142 kilometre. Saatte 250 kilometrelik tasarım hızına uygun yeni çift hat şeklinde yapacağız. Hat üzerinde toplam uzunluğu 12 bin 900 metre olan 9 adet tünel yer alacak. En uzun tünelimiz 3 bin 280 metre olacak. Hızlı tren demiryolu hattımızda toplam uzunluğu 2 bin 395 metreyi bulan 18 köprü, 20 üst geçit ve 116 altgeçit yer alacak. Hat boyunca 21 adet de viyadük yapacağız. Hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürdüğümüz hızlı tren projemizin ihale işlemlerine başladık, bu ay içerisinde inşallah bitireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Yerköy-Kayseri arasındaki 170 kilometre olan uzunluk 142 kilometreye düşecek. Ulaşım süresi ise 3,5 saatten 1 saatin altına inecek. Projemiz tamamlandığında Yerköy Kayseri arasında 2 saat 30 dakika olan karayolu ulaşımına ciddi bir alternatif sağlamış olacağız. Hattın devreye girmesiyle mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan Ankara-Kayseri ulaşım süresi de 2 saate inecek. Bu hat ile birlikte Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı, Himmetdede, Boğazköy ve Kayseri istasyonlarımız arasında 1 yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma imkânımız olacak.”

Kayseri’deki Boğazköprü mevkiinde 620 bin metrekare alan üzerine 1.8 milyon ton taşıma kapasiteli Lojistik Merkezini de kuracakları müjdesini veren Karaismailoğlu şu bilgileri paylaştı.  “Boğazköprü Lojistik Merkezi faaliyete geçtiğinde Kayseri uluslararası taşımacılık koridorundaki payını yükseltecek önemli bir yük aktarma merkezi halini de gelecektir. Değerli basın mensupları demir yollarına çağ atlattık dediğimizde bize inanmayanlara da sesleniyoruz. 2003 yılından itibaren demiryolları için adeta seferber olduk. Eskimiş, yenilenmiş bir çivi bile çakılmamış hatlarımızı hızlıca ayağa kaldırdık. Yatırım nedir bilmeyen TCDD’yi 19 yılda kendi milli trenini üretecek duruma getirdik. Yerli ve milli sinyalizasyon projesini uygulamaya geçirdik. Demiryollarında ilk defa tasarımları yerli olan demiryolu araçları ve ekipmanları üretmeye başladık.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri Valiliği ve Ak Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek ilimizden ayrıldılar…



Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu