BAKAN GÜL:“KAYSERİ ÜRETEREK BÜYÜYEN BİR ŞEHİR”

BAKAN GÜL:“KAYSERİ ÜRETEREK BÜYÜYEN BİR ŞEHİR”

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca tertiplenen ‘Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere ilimize gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, toplantı sonrası Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret edip ilimizle ilgili bilgiler alıp “Kayseri üreterek büyüyen bir şehir” ifadesini kullandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca tertiplenen ‘Bölge Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere ilimize gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül herkesin en saygın bir şekilde muamele görmesinin en temel hakkı olduğunu vurgulayarak "Türk Milleti adına karar veren yargının Türk Milleti’nin her mensubuna ne olursa olsun düşüncesi, yaşam tarzı, siyasi felsefesine bakmadan herkesin en saygın bir şekilde muamele görmesi en temel hakkıdır. Bunu da elbette sizler yerine getiriyorsunuz. Adaletin kapısından dönen herkesin memnun bir şekilde dönmesini temin etmek gibi bir sorumluluk vardır. Göğsünüzde bir şeref madalyası gibi taşıdığınız bu onur ve bu duygu, meslek hayatınız boyunca her zaman sizlerle beraber ilerlemeli ve büyümelidir. Bu çerçevede bizler de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu yasama döneminde kanunlaşmasını ümit ettiğimiz coğrafi teminatın yine hayata geçmesiyle birlikte yargı bağımsızlığının daha da güçleneceğine inanıyoruz. Bu da yargı sistemimize çok önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkacak bir düzenleme olarak çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.                                                                                                         

Toplantı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükklıç’ı makamında ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül çalışmalarla ilgili olarak bilgi aldı.                   

Bakan Gül Büüyükşehir Belediyesinden çıkışta ilimiz esnaflarını ziyaret edip vatandaşlarla da sohbet ederek, basın mensuplarına tatlı ikramında bulundu.                         

Abdulhamit Gül’e ziyaretleri sırasında AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Hülya Nergis,  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükklıç ile AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu eşlik etti.                                                              

Esnaf gezisinin ardından Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret eden Bakan Gül, Kayseri’nin üreterek büyüyen bir şehir olduğunu ve hükümet olarak Kayseri’ye desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.  “Kayseri’de vatandaşlarımızla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Erciyes’in gölgesi insana hem geçmişi hem geleceği hatırlatıyor. Geçmişin o tarihi birikimi ile geleceğe özgüvenle bakabildiğimiz bir şehir. Kadim bir şehir. Hem turizm de hem tarihte hem de ticarette, kültürde, sanatta Kayseri ülkemizin öncü şehirlerinden. Esnafımızı gördük. Sabahın ilk saatlerinde olsa bile büyük bir hareketlilik var. Kayseri’de ahilik geleneği, müteşebbis ruh çok güçlü. Hayırsever insanları ile Kayseri, ülkemize her zaman çok güzel hikayeler sergilemiş. Ben bu vesile ile Kayseri’de işçisinden iş adamına, çalışanına, işçisine, memuruna herkese yürekten saygılarımı sunuyorum. Kayseri üreten, büyüyen ve gelişen bir şehir. Bunu hem rakamlarla görüyoruz hem de hissediyoruz. Özellikle önümüz kış ve Erciyes kayak merkezi olarak da hazır bekliyor. Onu da gördük. Hem turizm hem tarih hem de kültür sanat bakımından herkesin Kayseri’de bulacağı çok güzel değerler var. Hükümet olarak Kayserimize desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Gerek meclis çalışmalarında, gerek belediyelerimiz ve milletvekillerimiz olarak el birliği ile Kayserimize hizmet etmek bir onurdur, şereftir anlayışıyla bu çalışmayı sürdüreceğiz. Kayseri’nin manevi hazzını yaşamak ve esnafımızla, Kayseri ile bütünleşmek bizim için de büyük bir gurur”                                                               

Adalet Bakanı Gül, Kayseri Bölge Adliyesi’ni ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.  Adliyeye gireceği sırada kendisinden yardım isteyen bir vatandaşı da dinleyip sorununa çözüm üretmeye çalıştı.

Kayseri ziyareti kapsamında Bünyan Cezaevi Kompleksini de ziyaret eden Bakan Gül akşam saatlerinde ilimizden ayrıldı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı